데이터셋 상세
호주
Measuring the effects of human activity on Weddell Seals (Leptonychotes weddellii)
The number of people travelling to Antarctica is growing, with much of the recent increase in visitor numbers attributable to an expansion in commercial tourism (Enzenbacher 1992; 1994). Most visitors to the region seek direct interactions with the wildlife and so visit breeding groups of seals and seabirds (Stonehouse 1965; Muller-Schwarze 1984). Invariably, this involves travelling to breeding sites by helicopter, inflatable motorised boat (e.g. zodiac) or over-snow vehicle, then making relatively close approaches on foot to photograph and observe the animals. At present, there is information to suggest that visitation can have a negative effect on some Antarctic wildlife, causing changes to behaviour, physiology and breeding success (Culik et al. 1989; Woehler et al. 1994, Giese 1996; Giese 1998, Giese and Riddle 1999). However, the responses of Weddell seals (Leptonychotes weddellii) to human activity have never been systematically examined. As a result, any guidelines to control human activity around these animals are based either on opportunistic observations of seal response, and/or assumptions as to the level of disturbance seals are experiencing. Therefore, the primary objective of the research is to measure the responses of Weddell seals to various human disturbance stimuli. In so doing, the research aims to make quality information available for the development of a comprehensive and scientifically based set of guidelines for managing interactions between people and Antarctic seals. The research will adopt an experimental approach, whereby seals are experimentally exposed to particular types and intensities of human activity while their responses are objectively quantified. As far as possible, experiments are designed to replicate actual disturbances that Weddell seals are presently exposed to in Antarctica. As such, the responses of cow/pup pairs to approaches by pedestrians, over-snow vehicles and helicopters will be examined. In particular, experiments will investigate how approach distance (or altitude), approach speed, time of day, weather conditions and the time of the breeding season, influence the responses of Weddell Seals to these disturbance stimuli. Disturbance responses will be quantified by measuring the behaviour and heart rate of individual seals and the haul-out behaviour of entire groups of animals. Experiments will also be conducted to quantify the sound generated by vehicle operations in Antarctica to help determine whether anthropogenic noise effects vocal communication among Weddell seal, as indicated by changes in their calling rates. Also see the metadata record entitled: Behavioural responses of Weddell seals to human activity. At this stage most of the analysis is in progress and therefore it is not possible to provide complete data sets. These will be submitted upon the completion of the work. The attached word document summarises the experiments that have been completed during the three field seasons to date (up to the end of the 2002/2003 season), which included, the experiment type, location and sample size. The two excel data sheets 'Experimental recording details' provide information on the video recordings that were made during the 2001/2002 and the 2002/2003 summers. These details state the experimental procedure, the details of the experimental, the time, date etc. They include Hi8 video camera recordings of Weddell seal behaviour and DAT recordings of vocalisations. Biological data collected during the 2002/2003 summer include: Collected 10 sample of blood (up to 50 ml each) Collected 6 samples of urine Collected 11 samples of fur Collected 9 samples of blubber Collected 6 samples of faecal swabs (from the ice or thermometer) Conducted a post mortem on a recently deceased seal and collected organ and tissue samples. These samples are being analysed by investigators in ASAC 1144. When results are available they will documented in either ASAC 1148 or 1144. The fields in this dataset
데이터 정보
연관 데이터
Behaviour of Weddell seals during winter recorded by satellite tracking.
공공데이터포털
This data set contains the results from a study of the behaviour of Weddell seals (Leptonychotes weddelli) at the Vestfold Hills, Prydz Bay, Antarctica. Three satellite transmitters were deployed on tagged female Weddell seals at the Vestfold Hills mid-winter (June) 1999. The transmitters were recovered in December, late in the pupping season. In total, the three transmitters were deployed and active 170 days, 175 days and 180 days. I used the first two classes of data to get fixes with a standard deviation less than 1 km. Most seal holes were more that 1 km apart (see Entry: wed_survey) so at this resolution we can distinguish between haul-out sites. We examine the number and range of locations used by the individual seals. We use all data collectively to look at diurnal and seasonal changes in haul-out bouts. None of the seals were located at sites outside the area of fast ice at the Vestfold Hills, although one seal was sighted on new fast-ice (20 - 40 cm thick). Considering the long bouts in the water, and that we only tracked haul-out locations, the results do not eliminate the possibility that the seals made long trips at sea. The original data are stored by the Australian Antarctic Division in the ARGOS system on the mainframe Alpha. The transmitter numbers are 23453, 7074 and 7075.
Reproductive rate as an index of the environment: 28 years of monitoring Weddell seals in east Antarctica.
공공데이터포털
Publication of these results is currently in progress with the Journal of Animal Ecology. Summary 1.An efficient method of describing change in Antarctic marine ecosystems is long-term monitoring of land-breeding marine predators. High-level predators are used to index the state of environment on the notion that perturbations in the ecosystem will affect their diet, reproductive performance and other demographics. For this purpose, Weddell seals breeding at the Vestfold Hills have been marked and re-sighted for the past 28 years (1973 - 2000). 2.Successful reproduction requires considerable energetic resources. The difference between rates of conception and rates of parturition suggests pregnant females abort reproductive attempts when their energy stores are low. In this way, annual rates of reproduction (i.e. parturition) are a measure of foraging efficiency. 3.Previous attempts to estimate Weddell seal reproduction have been biased by different rates of re-sighting breeding and non-breeding females. We used multistate mark and re-sight models to account for this and other variables when estimating reproductive rate. 4.The amplitude of temporal variation was much greater for reproduction than for survivorship, indicating that parous (breeding) females maximised survival by reproducing less. This strategy could be successful in fluctuating environments because seals live longer and experience more reproductive occasions. 5.The population had low reproductive rates from 1983 to 1985 and throughout the 1990s. In those years, potential recruitment into breeding groups was reduced to 50 - 60 % of the cohort before viable pups were even born. 6.Even in years of low reproductive rate, typically half (52%) of the breeding females produced pups. It seemed that individuals differed in their foraging success and thus body condition and / or their functional response to this. 7.There was no evidence for costs of reproduction. We infer that the seals responded to environmental conditions prior to parturition, as opposed to proceeding with reproduction when inadequately resourced and depleting energy resources such that they had lower probability of surviving or reproducing the following year. 8.Synthesis and applications: This study demonstrates a method of estimating reproductive rate that overcomes bias inherent in traditional methods. Estimated in this way, we propose that reproductive rate is the best indicator of the state of marine ecosystems that can be indexed for Weddell seals. The fields in this dataset are: Year Standard Error Upper confidence interval Lower confidence interval Breeding probability Upper error bar Lower error bar
Distribution of foraging effort of Antarctic fur seals in relation to oceanographic features around Heard and Kerguelen Islands
공공데이터포털
Metadata record for data from ASAC Project 1251 See the link below for public details on this project. ---- Public Summary from Project ---- The aim of this study is to develop spatial GIS models of fur seal foraging density over the Kerguelen Plateau that will enable a rapid assessment method for identifying areas of high conservation value for Marine Protected Area planning and management. These models will be based on data on fur seal foraging densities in the HIMI region, and oceanographic data on bathymetry, sea-surface temperature and ocean colour (primary productivity). From the abstract of the referenced paper: We investigated the spatial and temporal distribution of foraging effort by lactating Antarctic fur seals Arctocephalus gazella at Heard Island using satellite telemetry and time-depth recorders. Two principal diving types were identified: 'deep' dives averaging 48.6 m, and 'shallow' dives averaging 8.6 m. Discriminant function analyses were used to assign dives based on their depth and duration. Generalised linear mixed-effects models of night dives (greater than 80% of all dives) indicated both spatial and temporal effects on the distribution of deep and shallow dives. Deep dives were more common in the deeper shelf waters of the Kerguelen Plateau, and these dives predominantly occurred after sunset and before sunrise. In contrast, shallow dives were more common in slope waters on the southeastern margin of the Kerguelen Plateau in the hours either side of local midnight. We suggest that these 2 distinct diving types reflect the targeting of channichthyid (deep dives) and myctophid (shallow dives ) fish, and are indicative of spatial and temporal differences in the availability of these 2 important prey groups. We also identified 3 distinct behavioural dive groups (based on multidimensional scaling of 19 diving and foraging trip parameters) that also differed in their spatial distribution and in their relative importance of deep and shallow dives. The present study provides some of the first evidence that diving strategies are not only influenced by where foraging takes place, but also when. The fields in the campaign_41_tracks.csv file are: campaign_id (the campaign identifier: aadc_campaign_41) animal_id (the identifier of the individual animal) scientific_name (scientific name: Arctocephalus gazella) ptt_id (the identifier of the PTT device on the animal. Note that individual PTT devices were deployed multiple times on different animals) deployment_location (the location of deployment: Spit Bay, Heard Island)) deployment_longitude (longitude of deployment location) deployment_latitude (latitude of deployment location) observation_date (the date of observation, in ISO8601 format yyyy-mm-ddTHH:MM:SSZ. This information is also separated into the year, month, day, etc components) observation_date_year (the year of the observation date) observation_date_month (the month of the observation date) observation_date_day (the day of the observation date) observation_date_hour (the hour of the observation date) observation_date_minute (the minute of the observation date) observation_date_second (the second of the observation date) observation_date_time_zone (the time zone of the observation date) latitude (the latitude of the observed position, in decimal degrees) longitude (the longitude of the observed position, in decimal degrees) location_class (the Argos location class of the observed position: one of (in increasing order of accuracy) B,A,0,1,2,3) trip (the trip number of the animal) at_sea (whether the observed position occurred at sea) complete (whether the complete trip was recorded) The fields in the campaign_41_supplementary.csv file are: animal_id (the identifier of the individual animal) behavioural_dive_group (1 = deep; 2 = shallow-active; 3 = shallow) departure_date (date of departure of the animal on the trip) departure_mass (mass of the animal on departure, in kg) standard_length (standard length of the
Weddell Seal underwater calling rates during the winter and spring near Mawson Station, Antarctica
공공데이터포털
During the winter and spring of 2002, underwater calling rates were measured near mid-day on an opportunistic basis at 7 breeding sites and, at two breeding sites, over 24 hour periods once a month. The data were analysed with respect to reproductive season (early ice formation, prebreeding, pupping and mating) and if the recordings were made when it was dark or twilight/light. Taken from the abstract of the paper referenced below: Underwater vocalisation monitoring and surveys, both on ice and underwater, were used to determine if Weddell seals (Leptonychotes weddellii) near Mawson Station, Antarctica, remain under the fast ice during winter within close range of breeding sites. Daytime and nighttime underwater calling rates were examined at seven breeding sites during austral winter and spring to identify seasonal and diel patterns. Seals rarely hauled out at any of the sites during winter, although all cohorts (adult males, females, and juveniles) were observed underwater and surfacing at breathing holes throughout winter (June-September) and spring (October-December). Seal vocalisations were recorded during each sampling session throughout the study (n=102 daytime at seven sites collectively, and n=5 24-h samples at each of two sites). Mean daytime calling rate was low in mid-winter (July) (mean = 18.9 plus or minus 7.1 calls per minute) but increased monthly, reaching a peak during the breeding season (November) (mean = 62.6 plus or minus 15.7 calls per minute). Mean nighttime calling rate was high throughout the winter and early spring (July-October) with mean nocturnal calling rate in July (mean = 61.8 plus or minus 35.1 calls per minute) nearly equal to mean daytime calling rate in November (during 24-h daylight). Reduced vocal behaviour during winter daylight periods may result from animals utilising the limited daylight hours for nonvocal activities, possibly feeding. The following study sites were among those used in this project (provided by Phil Rouget): Forbes site (identified as Site 6 in the paper) is located at Forbes Glacier (approx. 0.5 km to the west of the glacier tongue and approximately 200 meters offshore of the mainland). (67 degrees 35.256 minutes S, 62 degrees 16.756 minutes E) Kista site is located in the middle of Kista Strait (site 7 in the Marine Mammal Science paper). (67 degrees, minutes 33.840 S, 62 degrees 47.402, minutes E) SPA site was our site located just west of the western boundary of the SPA which itself is located west of Mawson and east of Forbes Glacier. (Site 2 in Marine Mammal Science paper). (67 degrees 35.179 S, 62 degrees 25.425 minutes E) McDonald Islands (or Rocks) was the site located North/NorthWest of Kista Strait, as it is named so on the Framens Mtn. Nautical Chart. From memory, it was approximately 12 km north/north west of Mawson Station. (This was site 5 in the Marine Mammal Science paper). (67 degrees 29.414 minutes S, 62 degrees 41.011 minutes E) Stewart Rocks (also named Sewart Rocks on an alternative map) is located due north of Mawson Station, also by about 12 km. (East of McDonald site, and North East of Kista). This was site 4 in the Marine Mammal Science paper. (67 degrees 29.933 minutes S, 62 degrees 51.765 minutes E) Anderson Rocks is an extensive group of rocky islets west of Auster Island (approximately 6-7 km offshore). This was site 3 in the Marine Mammal Science paper. (67 degrees 26.445 minutes S, 63 degrees 25.414 minutes E) SEAL MO was located just north of Macey Hut by about 2 km. This was site 1 in the Marine Mammal Science paper. (67 degrees 23.399 minutes S, 63 degrees 47.977 minutes E) Aside from SEAL MO and SPA, the names from all these sites are indicated in the Framnes Mountain Chart. An image showing the locations of the fields sites is also part of the download file. The fields in this dataset are: Site Period Day Calling rate photoperiod Sun time
ARGOS Tracking Data of Fur Seals from Macquarie Island in 1997-1999
공공데이터포털
The populations of fur seals on Australia's two subantarctic islands were exterminated by uncontrolled sealing in the 19th century. Only in the latter half of the 20th century have populations commenced recovering. This project provides key information on the status and trends of recovering fur seal populations in the Southern Ocean, including information on the distribution of foraging effort, food and energy requirements, oceanographic determinants of demographic performance, ecological interactions with commercial fisheries, the extent, trends, processes and implications of hybridisation at Macquarie Island, and the status and trends in numbers of the threatened subantarctic fur seal. This dataset represents ARGOS tracking data of fur seals from Macquarie Island during 1997-1999. The tracking data are comprised of 28 data profiles. Taken from the abstract of the referenced paper: Antarctic Arctocephalus gazella and subantarctic Arctocephalus tropicalis fur seals breed sympatrically at Macquarie Island. The two species have different lactation strategies, the former rearing its pup in 4 months and the latter taking 10 months. The diet and at-sea foraging behaviour of these sympatric species was compared during the austral summer period when their pup rearing period overlapped. The prey of the two fur seal species was very similar, with fish dominating the diet. Themyctophid, Electrona subaspera, was the main prey item (93.9%) in all months of the study. There were no major differences in the diving behaviour between species. Both species foraged north of the island parallel to the Macquarie Ridge. Foraging activity was concentrated at two sites: (i) within 30 km north of the island; and (ii) at 60 km north. Most locations for overnight foraging trips were within 10 km of the colonies. The different lactation strategies of A. gazella and A. tropicalis allowed for flexibility in foraging behaviour. At Macquarie Island, the local marine environmental conditions have resulted in similar foraging behaviour for both species.
Survey of Elephant Seals at Atlas Cove, Heard Island, December 2008
공공데이터포털
Stereoscopic images of elephant seals at Atlas Cove, taken at Heard Island on 16-17 December 2008. The Aurora Australis made a brief visit to Heard and McDonald Islands in mid-December 2008. The visit was opportunistic owing to an opening in the ship's schedule. During the visit a number of quick surveys were undertaken, primarily assisted by helicopters. This dataset consists of stereographic images taken by two photographers from ground level during a survey of Elephant Seal colonies at Atlas Cove. There are two folders of data, one for each photographer. Each folder contains a shot list of the photos (in an excel spreadsheet), plus the photos themselves.
Antarctic Fur Seal Populations on Heard Island Summer 1987-1988
공공데이터포털
Abstract from ANARE Research Notes 72 The Antarctic fur seal Arctocephalus gazella has increased in numbers at Heard Island since the Australian National Antarctic Research Expeditions (ANARE) station was established in 1947. Increases have also been recorded at other breeding sites in the South Atlantic and South Indian Oceans this century, particularly at South Georgia. In the 1987-88 summer, fur seals at Heard Island were counted in several age and sex categories. The aims of the project were to determine the location of pupping sites, the extent of the pupping season and the size of the population, and to record the changes in numbers of animals ashore during the summer. Maps of the colonies and main haul-out areas, together with descriptions of census areas and tabulations of counts, provide a basis for future comparison. This dataset contains the results from surveys of Antarctic Fur Seals (Arctocephalus gazella) on Heard Island during the summer of 1987-1988. As well as habitat descriptions, age, sex, count of adults and pups were determined. The three major aims of the study include: to determine accurately the location of pupping sites; to determine the extent of the pupping season, the median date of birth and the number of pups born; and to census fur seals on as much of the island as possible in order to determine the number of animals ashore and to document changes in numbers during the summer. The results are listed in the document, which includes detailed tabulations of counts made at colonies and major haul-out sites on Macquarie Island during summer 1987-88, and descriptions and maps of these locations. Tagging, mainly of pups, was also undertaken, and a total of 234 pups, 8 under-yearlings, 9 yearlings, 2 juveniles and 1 sub-adult male were tagged. Counts at 3-day intervals (pups) were made between 25 November and 19 December 1987, and major censuses were made between 19 December 1987 and 25 February 1988. The fields in this dataset are: Locality Age Class Date Colony Bulls Cows Pups
Seals from Space: Developing techniques to use satellite remote sensing to census pack-ice seals in the Prydz Bay region of East Antarctica
공공데이터포털
Despite being a ubiquitous and abundant component of the Southern Ocean ecosystem, pack-ice seals (crabeater, Ross and leopard seals) are notoriously difficult to census as they are sparsely distributed over large regions of remote pack-ice. Historically, population censuses have been made from ship- or helicopter-based surveys, which are expensive and logistically difficult, and this inevitably leads to data which are limited, in time and space. High resolution images allow us now to accurately census seals e.g. elephant and Weddell seals at unprecedented spatial and temporal scales. Using this technology promises to provide regular estimates of the numbers of pack-ice seals in important regions such as Prydz Bay This study will develop techniques to survey pack-ice seals from high resolution satellite images, including automatic detection functions and a preliminary habitat model based on the characteristics of the ice contained in the images.
Energy requirements and daily food consumption of crabeater seals in the Antarctic winter pack-ice
공공데이터포털
Although the most abundant of all mammalian predators in the Antarctic marine ecosystem, crabeater seals are also one of the least understood. The most fundamental question of all - how many are there? - is the focus of an extensive international collaborative program (the Antarctic Pack-ice Seal Program, or APIS). This study supplements APIS by providing additional data on the diving behaviour and food requirements of crabeater seals, that can be used in conjunction with census data to provide information on the role of crabeater seals in the antarctic ecosystem. Winter densities and distributions of Crabeater seals were collected during 1999. Crabeater seals were most often encountered on the shelf break. The data collected include numbers of seals sighted per hour in relation to the amount of time the ship spent in each 0.5 degree grid square. This study is the first to describe the winter distribution of crabeater seals (Lobodon carcinophagus) in East Antarctica. The study was conducted in the Mertz Glacier Polynya region from July to August 1999. In total 89 crabeater seals were seen in 26 groups which ranged in size from 1 to 35 animals (mean = 3.2). The mean observed haulout density along a 200m wide strip transect was 0.108 seals per square kilometre, or 0.042 groups per square kilometre. Crabeater seals were not uniformly distributed in the polynya but selected areas of stable ice over shallow (less than 1000m) waters. We used a generalised linear model to assess the relationship of seal distribution to the physical attributes of sea ice concentration, thickness, and ocean depth. We found that ice thickness and ocean depth were the most important determinants of seal distribution. Crabeater seals occurred in areas where the ice affords them a stable haulout platform while allowing them access to Antarctic krill that live directly beneath the ice.
Bird Island female Antarctic fur seal geolocation tracking data
공공데이터포털
To quantify the post-breeding movements of adult female Antarctic females (Arctocephalus gazella) we tracked females using Biotrack GLS (geolocation) data loggers. Females were captured towards the end of the lactation period (March/April) and the GLS tag, affixed to a Dalton flipper tag, was deployed in the trailing edge of the left or right foreflipper. Tags were generally retrieved just prior to or after giving birth the following season. Data files were extracted from the tags using BASTrak software. .lig - light data .tem - temperature data .act - activity data Metadata for each individual include: Site, year, GLS ID, sex, age, deployment site, lat and long of deployment site, flipper tag number, deployment and retrieval times (GMT).