데이터셋 상세
호주
The mating system of the Weddell seal, Leptonychotes weddelli
Metadata record for data from ASAC Project 2184 See the link below for public details on this project. The objectives of this project were: To characterise the mating system of the Weddell seal by: 1) acoustically tracking males under the ice during the breeding season, 2) measuring changes in health and condition of individual males over the breeding season, 3) determining whether vocalisations are used as advertisements of individual quality to attract females, and/or in male-male competition, 4) develop and use a combination of microsatellite loci tests to assign paternity to newborn pups, and then use these results to determine whether the variance in male mating success is related to territory size, tenure and/or individual characteristics. A large number of collected data files are available for download. Many files are in an unknown format, but will open with a standard text editor. See below for summaries of the two seasons of fieldwork. 1997/1998 Season: In November/December 1997, we conducted a pilot study at the Turtle Rock colony (77.727S, 166.85E) in McMurdo Sound. All of the techniques outlined in the proposal were successfully trialled. Acoustic pingers were attached to seven males and five females for a total deployment of 104 seal days and mass and morphometrics obtained for each animal. Preliminary analysis of male movements indicate that males held adjacent yet non-overlapping territories on the southern side of Turtle Rock, along a major ice crack and where the congregation of females was highest. Both the size and shape of the males territories, and the evidence from the vocalisation data show that we captured the dominant males at the site. Both males and females were immobilised using Ketamine/Diazepam with no loss of an animal, nor signs of respiratory depression. Vocalisations were recorded from all territory holding males, and both behavioural and vocal responses of both male and female seals to familiar and unfamiliar calls were observed. We bleach marked all animals to which we attached pingers and these markings were visible on our under-ice video - with which we also recorded behavioural responses to both animals and our under-ice speaker during playback experiments. We conducted a daily census of all animals at Turtle Rock and above-ice movements were recorded. Skin samples were taken from 24/25 males seen at the site and 43/45 mother-pup pairs (One male was only seen on a single occasion at the colony, though sighted elsewhere, and two females disappeared shortly after our arrival at the colony). Significant findings Dominant males hold under-ice territories which are adjacent yet non-overlapping - however territory boundaries change considerably over the course of the breeding season. Males respond to playbacks of their own and others calls as do females. Females towards the end of lactation will visit each males territories. Whether to assess individual males or not is yet to be determined. 1998/1999 Season Between October 29 through December 10 1998, the behaviour of male and female weddell seals at the Turtle Rock colony (77.727S, 166.85E) were monitored both above and below the ice. This season, we switched from the seal sled method of capture and restraint (see K027 report 1997) to the use of a pole net and tripod. Seals were bagged by placing a seal hood over their head and then a 3m pole net (consisting of two, 3m long poles connected by a 2m wide, 2.5cm mesh, net , was placed over them and the poles tied tightly at both ends, leaving them constrained within the netting bag. The pole net was then hoisted under a tripod (built by Antarctica New Zealand) using a chain block suspended from the head of the tripod, and the animal weighed using electronic scales. For attachment of instruments, animals were immobilised with an intra-muscular injection of Ketamine/Diazepam at a dose rate of approximately 2.0mg/100 kg Ketamine, 0.4mg/100 kg Diazepam as was used successfully in 1997. Animals were
데이터 정보
연관 데이터
Weddell Seals of the Vestfold Hills Antarctica
공공데이터포털
This dataset contains the results from studies of the Weddell Seal (Lepotonychotes weddellii) in the Vestfold Hills region, Antarctica. Results from tagging surveys, photographs and aerial surveys since 1973 are reported. Numbers, life stage, sex, moult stage and migration patterns have been reported. Fecal samples have been collected and from the otoliths, vertebrae, cephalopod beaks and crustacean remains, the diets and feeding habits have been investigated. Many of the results are reported in the document. This metadata record encompasses ASAC projects 89, 95 and 199 (ASAC_89, ASAC_95, ASAC_199).
Foraging ecology of fur seals at Iles Kerguelen
공공데이터포털
Public summary for project 2128: The aim of this study is to relate the foraging behaviour of Antarctic fur seals breeding on the Kerguelen Plateau at Iles Kerguelen and Heard Island, to the distribution of prey species at sea. Specifically this project seeks to examine the relationship between predators and prey, and how their locations at sea vary according to the position of major productive zones, such as the Antarctic Polar Frontal Zone. This project will provide important data on the relationship between predators and their prey and the developing commercial fisheries in the region. These data are central to improved conservation and management of marine resources on the Kerguelen Plateau. Variations made to the work plan The original comparative aspects of the program planned for the 1999/00 season, where fur seals from Iles Kerguelen and Heard Island were to be satellite tracked simultaneously could not be undertaken because of original 1999/00 field season to Heard Island was re-scheduled to 2000/01. Fortunately the project collaborator Dr Christophe Guinet (French CEBC-CNRS) agreed to extend the work program at Iles Kerguelen another season, and the comparative and integrated fur seal-prey-fisheries study over the Kerguelen Plateau was undertaken the following season (2000/01). Details of this study are presented in ASAC project 1251 (CI - Goldsworthy)and 1085 (CI-Robertson). Significant findings: The distribution of the foraging activity of Antarctic fur seal females was investigated at Cap Noir (49 degrees 07 S, 70 degrees 45E), Kerguelen Island in February 1998. Eleven females were fitted with a satellite transmitter and Time Depth recorder. The two sets of data were combined to locate spatially the diving activity of the seals. The fish component of the fur seal diet was determined by the occurrence of otolotihs found in 55 scats collected during the study period at the breeding colony. Oceanographic parameters were obtained simultaneously through direct sampling and satellite imagery. The mesopelagic fish community was sampled on 20 stations along four transects where epipelagic trawls were conducted at night at 50 meters of depth. We then investigated, using geographic information systems, the relationship between the spatial distribution of the diving activity of the fur seals and oceanographic factors that included sea surface temperature, surface chlorophyll concentration, prey distribution and bathymetry obtained at the same spatio-temporal scale as the spatial distribution of the diving activity of our study animals. An inverse relationship was found between the main fish species preyed by fur seal and those sampled in trawl nets. However, the diving activity of Antarctic fur seal females was found to be significantly related to oceanographic conditions, fish-prey distribution and to the distance from the colony but these relationships changed with the spatial scale investigated. A probabilistic model of the Kerguelen Plateau was developed that predicted where females should concentrate their foraging activity according to the oceanographic conditions of the year, and the locations of their breeding colonies. Maternal allocation in growth of the pup was measured in Antarctic fur seals (Arctocephalus gazella) at Iles Kerguelen during the 1997 austral summer. Absolute mass gain of pups following a maternal foraging trip was independent of the sex of the pup but was positively related to the foraging trip duration and to maternal length. However, daily mass gain, i.e. the absolute mass gain of the pup divided by the foraging trip duration, decreased with increasing foraging trip duration but increased with maternal length. While fasting, the daily mass loss of the pup was related to the sex of the pup and initial body mass, with both heavier pups and female pups losing more mass per day than lighter pups and male pups. The mass specific rate of mass loss was significantly higher in female pups than in male
Maternal Attendance and Pup Growth in Fur Seals (Arctocephalus spp.) at Macquarie and Heard Islands
공공데이터포털
Taken from the abstract of the referenced papers: Maternal attendance behaviour was studies in Antarctic (Arctocephalus gazella) and subantarctic fur seals (Arctocephalus tropicalis) which breed sympatrically at subantarctic Macquarie Island. Data on attendance were obtained using telemetric methods. Both species undertook two types of foraging trips: overnight foraging tips which were of less than 1 day duration and occurred exclusively overnight, and extended foraging trips which lasted longer than 1 day. The mean duration of overnight foraging trips was 0.43 and 0.39 days, while the duration of extended foraging trips was 3.6 and 3.8 days in A. gazella and A. tropicalis, respectively. The duration of overnight and extended foraging trips did not differ significantly between species. Two types of shore attendance bouts that differed in duration were also observed in these species. Short attendance bouts lasted less than 0.9 days, while long attendance bouts lasted longer than 0.9 days. Short attendance bouts lasted 0.4 and 0.5 days, while long attendance bouts lasted 1.6 and 1.7 days in A. gazella and A. tropicalis, respectively, and did not differ significantly between species. The most significant differences between the attendance behaviour of both species was in the percentage of foraging time allocated to overnight foraging trips (15% and 25% in A. gazella and A. tropicalis, respectively), and the percentage of time spent ashore (30% and 38% in A. gazella and A. tropicalis, respectively). The nearness of pelagic waters to Macquarie Island is considered to be the main reason that lactating females are able to undertake overnight foraging trips. These trips may be used by females as a means of optimising the costs of fasting and nursing ashore. Females may be able to save energy by only nursing pups when milk transfer efficiencies are high, and reduce the time and energy costs of fasting ashore when milk transfer efficiency is low. Of the female A. gazella that still carried transmitters at the end of lactation, 83% continued regular attendance for between 21 and 150 days post-lactation (when data collection ceased). Overwintering of A. gazella females at breeding sites has not been previously reported in other populations. Breeding colonies of the Antarctic fur seal Arctocephalus gazella on Heard Island (53.18S, 73.5E) are situated on the sheltered northern and eastern coasts on flat vegetated terrain near streams and pools. Pupping in the 1987/88 summer began on 21 November, with 90% of births in 26 d. The median birth date was 11 December. Pup counts at Heard Island made in seven breeding seasons from 1962/63 to 1987/88 show an exponential rate of increase of 21%, which may be inflated due to undercounting in early years. The total of 248 births in 1987/88 represents an exponential increase of 37% since the previous year, but pups may have been undercounted then. Based on the number of pups born, the breeding population is estimated at 870-1,120. During the breeding season, the largest number of animals ashore was 835. Many non-breeding fur seals began hauling out from early January and 15,000 animals were estimated to be ashore by late February, a far larger number than expected from the size of the breeding population. Both the breeding and non-breeding components of the population may be augmented by immigration. The source of immigrants may be undiscovered breeding colonies of this species in the northwestern sector of the Kerguelen Archipelago or the concentration at South Georgia. Further censuses are required at Heard Island to monitor the population growth.
Ecology of Southern Elephant Seals
공공데이터포털
Metadata record for data from ASAC Project 257 See the link below for public details on this project. From the abstracts of some of the referenced papers: Anatomical and physiological studies of southern elephant seals (Mirounga leonina), particularly in the post-natal period, raise questions of relative musculature growth, control of metabolism, circulation and temperature regulation, which could be important in our understanding of these processes in mammals and of their contribution to adaptation to environmental extremes. The diving behaviour of 14 adult southern elephant seals was investigated using time depth recorders. Each of the seals performed some dives that were longer than its theoretical aerobic dive limit. Forty-four percent of all dives made by post-moult females exceeded the calculated limit compared with 7% of those made by postbreeding females and less than 1% of those made by adult males. The extended dives displayed characteristics that suggested they were predominantly foraging dives, although some were apparently rest dives. Dives longer than the calculated aerobic limits often occurred in bouts; the longest consisted of 63 consecutive dives and lasted 2 days. Postmoult females performed longer bouts of extended dives than postbreeding females. Extended surface periods (longer than 30 min) were not related to the occurrence of extended dives or bouts of extended dives. The possible physiological mechanisms that permit such prolonged continuous dives are discussed. Southern elephant seals may increase the aerobic capacity of dives by lowering their metabolism to approximately 40% of the resting metabolic rate on long dives. There is substantial interseal variability in the methods used to cope with long dives. Some animals appear to use phsyiological strategies that allow them to prolong the time available to them at the bottom of a dive, while others use alternative strategies that may limit the time available at the bottom of their dives. Fourteen time-depth-temperature recorders were recovered from adult southern elephant seals (Mirounga leonina) returning to Macqaurie Island to breed or moult. The resulting temperature/depth profiles indicated that all four males spent most of their time in waters lying over the Antarctic Continental Shelf, whereas only one of the ten females spent any time there. Five of the females foraged just off the Antarctic Continental Shelf, and the other five remained near the Antarctic Polar Front. 1) Mark-resight data were analysed for thirteen cohorts from a declining population of southern elephant seals branded at Macquarie Island between 1951 and 1965. 2) First year survival was essential stable during the 1950s at about 46% for females and 42% for males. There was a dramatic fall in first year survival during the 1960s, declinging to less than 2% for both sexes in 1965. Post-year-1 survival did not change between the 1950s and the 1960s. 3) Comparisons with a stable population of southern elephant seals at South Georgia indicated that both first year and adult survival were lower in the Macquarie Island population. There were no changes in the age at first breeding of the Macquarie Island seals during the study, but this was on average 1 year later than at South Georgia. 4) It is hypothesised that the current decline in elephant seal numbers at several of their major breeding islands is due to the populations returning to pre-sealing levels after they had risen to abnormally high levels with the end of commercial exploitation early this century. 5) Possible tests of the hypothesis include studying the diet and foraging behaviour of southern elephant seals to gain an understanding of the predator-prey relationships, continuing to census the Macquarie Island population to determine if the population levels out at around the estimated pre-sealing levels, and monitoring northern elephant seal populations which were also severely exploited but are currently increasing
Responses and adaptations by two seal species to variability in the Southern Ocean ecosystem
공공데이터포털
Metadata record for data from ASAC Project 2753 See the link below for public details on this project. Public Weddell and southern elephant seals are high-order predators living in the Antarctic marine ecosystem. Their place in that ecosystem is the result of a long history of evolutionary adaptation to a challenging and changing environment. The objective of this study is to understand how Weddell and elephant seals have adapted and are responding to today's rapidly changing Antarctic environment. This study will use current and innovative approaches in demographic (population) analyses and diet techniques to analyse changes in the seals' demographic parameters and historical aspects of their ecology. Project objectives: Objective 1. Seek a greater understanding of the links between climate based environmental parameters and Weddell seal demographic performance. Objective 2. Test the hypothesis that the foraging ecology and presence of male southern elephant seals hauling out along the Antarctic coast are regulated by variation in the extent and concentration of coastal sea-ice. Objective 3. Examine contemporary and historical dietary shifts in an Antarctic marine predator by using a non-invasive technique, stable isotope analyses. Objective 4. Construct models of potential population performance for Weddell and southern elephant seals with predicted climate change Taken from the 2008-2009 Progress Report: Progress against objectives: The first season of field work was conducted at Casey in December 2008. This comprised of surveys of the region to locate breeding and moulting haulouts, weighing and flipper tagging of Weddell seal pups and flipper tagging of sub adult elephant seals. Specifically: Tagging Leptonychotes weddellii. A total of 30 pups were flipper tagged. Tagging: 46 sub-adult male Mirounga leonina in Browning Peninsula region. Aerial survey of the Casey fast-ice conducted on 30/1/2009. Conducted at 1000, 500, 300 ft. A total of 33 seals counted. Taken from the 2009-2010 Progress Report: Progress against objectives: 1. Observations of tagged Weddell seals made in the Vestfold Hills during the breeding season. 2. Counts were made of elephant seals at Davis station 3. No progress made due to postponement of project at Casey 4. Data collected on Weddell and elephant seals at Davis. No modelling undertaken in this year
Decapoda of the Southern Ocean
공공데이터포털
This dataset is a document describing the Decapoda of the Southern Ocean. It lists all the known species and with illustrated diagrams provides a guide to their taxonomic identification. The document is available for download as a pdf from the provided URL.
Environmental determinants of fecundity and pup growth in fur seals
공공데이터포털
This indicator is no longer maintained, and is considered OBSOLETE. INDICATOR DEFINITION The fecundity (pupping rates) of female fur seals and the growth rates of their pups relative to changes in sea surface temperatures (local primary production) in the vicinity of Macquarie Island. TYPE OF INDICATOR There are three types of indicators used in this report: 1.Describes the CONDITION of important elements of a system; 2.Show the extent of the major PRESSURES exerted on a system; 3.Determine RESPONSES to either condition or changes in the condition of a system. This indicator is one of: CONDITION RATIONALE FOR INDICATOR SELECTION A highly negative correlation has been detected between sea surface temperatures in the vicinity of Macquarie Island and fur seal fecundity and pup growth. A dataset of over ten years has shown that autumn sea-surface temperatures are highly negatively correlated with female fecundity in the following breeding season. Rather than the reproductive success in terms of fecundity and pup growth being seen simply as a correlate of SST and presumably ocean productivity, the measure is much more than this. What the dataset from the Macquarie Island fur seal populations is rather more unique, in that they indicate how environmental variability effects the reproductive success of animals at annual and lifetime scales. This is especially important as we can now show what impacts environmental/climatic phenomena such as the Antarctic Circumpolar Wave, and global warming will have on fur seals, and how changes in the environment may impact on the viability of populations. In this situation, the data clearly suggest that warmer ocean temperatures significantly effect the reproductive success of fur seals. Sustained warmer temperatures would therefore impose demographic constraints on populations. DESIGN AND STRATEGY FOR INDICATOR MONITORING PROGRAM Spatial scale: SST data are obtained from a 1 degree square just north of the island that represents the region in which most females obtain food throughout their lactation period. Frequency: Data on the reproductive success of fur seals is to be collected annually. Measurement technique: Each breeding season (November-January), the reproductive success of tagged females is monitored, including their pupping success, and the growth rates of their pups. RESEARCH ISSUES LINKS TO OTHER INDICATORS
Geographic variations in underwater male Weddell seal Trills suggest breeding area fidelity
공공데이터포털
Adult Weddell seals (Leptonychotes weddellii) exhibit site fidelity to where they first breed but juveniles, and perhaps transient adult males, may disperse from their natal location. If there is mixing between adjacent breeding groups, we would expect that common vocalisations would exhibit clinal patterns. Underwater Trill vocalisations of male Weddell seals at Mawson, Davis, Casey, McMurdo Sound, Neumayer and Drescher Inlet separated by ca. 500 to greater than 9,000 km, were examined for evidence of clinal variation. Trills are only emitted by males and have a known territorial defence function. Trills from Davis and Mawson, ca. 630 km apart, were distinct from each other and exhibited the greatest number of unique frequency contour patterns. The acoustic features (duration, waveform, frequency contour) of Trills from Neumayer and Drescher Inlet, ca. 500 km apart, were more distinct from each other than they were from the other four locations. General Discriminant Analysis and Classification Tree Analysis correctly classified 65.8 and 76.9% of the Trills to the correct location. The classification errors assigned more locations to sites greater than 630 km away than to nearest neighbours. Weddell seal Trills exhibit geographic variation but there is no evidence of a clinal pattern. This suggests that males remain close to single breeding areas throughout their lifetime. This work was completed as part of ASAC project 1132 and 2122 (ASAC_1132, ASAC_2122).
Chaetognaths of the Southern Ocean
공공데이터포털
This dataset is a document describing the Chaetognaths of the Southern Ocean. The synonymy, diagnostic characters, geographical and bathymetric distribution of each species is given together with an illustration of body, head and a seminal vesicle, and a distribution map. The document is available for download as a pdf from the provided URL.