데이터셋 상세
미국
Adelie Penguin Telemetry Data
The dataset contains geographic location estimates of Adelie penguins (Pygoscelis adeliae) tracked via Argos satellite telemetry in the Southern Ocean for the U.S. Antarctic Marine Living Resources project from 1996-10-29 to 2013-02-19. Birds were instrumented with back-mounted Argos satellite transmitters at the Copacabana Colony (62.21S, 58.42W) on King George Island during the austral summer breeding seasons (October - February) from 1996 to 2013. Typical deployments during the breeding season lasted 5 to 8 days, while some winter deployments lasted several months. The data set identifies the sex of the bird tracked (male, female, or unknown) and the age of the bird (adult). The data also identify the breeding stage of the bird during the summer tracking period (incubation, brood/guard, or creche) or is noted as 'winter' if tracked outside the summer breeding season. The data include the date (DD/MM/YYYY) and time (GMT) of the location estimate. Finally, a categorical estimate of uncertainty in the location estimate is provided by Argos quality codes (3,2,1,0,A,B).
데이터 정보
연관 데이터
Adelie penguin occupancy survey of islands along the Knox Coast, 2009-2010
공공데이터포털
An occupancy survey in December 2009-February 2010 and January 2011 found a total of 6 islands along the Knox coast had populations of breeding Adelie penguins. The survey in 2009/10 was conducted from a fixed wing aircraft and oblique aerial photographs were taken of occupied sites. The aerial photographs were geo-referenced to satellite images or the coastline shapefile from the Landsat Image Mosaic of Antarctica (LIMA, tile E157) and the boundaries of penguin colonies were digitised from the geo-referenced photos. Details for each island are: Merrit: Photographs taken on 1 February 2010 and geo-referenced to LIMA tile E157 Cape Nutt: Photographs taken on 5 January 2010 and geo-referenced to a Quickbird satellite image taken on 17 February 2011 Ivanoff Head: Photographs taken on 27 December 2009 and geo-referenced to LIMA tile E157 Please refer to the Seabird Conservation Team Data Sharing Policy for use, acknowledgement and availability of data prior to downloading data.
Adelie penguin occupancy survey of islands along the Knox Coast, 2011
공공데이터포털
An occupancy survey in December 2009-February 2010 and January 2011 found a total of 6 islands along the Knox coast had populations of breeding Adelie penguins. The survey in 2009/10 was conducted from a fixed wing aircraft and oblique aerial photographs were taken of occupied sites. The aerial photographs were geo-referenced to satellite images or the coastline shapefile from the Landsat Image Mosaic of Antarctica (LIMA, tile E157) and the boundaries of penguin colonies were digitised from the geo-referenced photos. Details for each island are: Merrit: Photographs taken on 1 February 2010 and geo-referenced to LIMA tile E157 Cape Nutt: Photographs taken on 5 January 2010 and geo-referenced to a Quickbird satellite image taken on 17 February 2011 Ivanoff Head: Photographs taken on 27 December 2009 and geo-referenced to LIMA tile E157 Please refer to the Seabird Conservation Team Data Sharing Policy for use, acknowledgement and availability of data prior to downloading data.
Adelie penguin occupancy survey of the Lewis Islands, 2012
공공데이터포털
An occupancy survey in December 2009-February 2010 and January 2011 found a total of 6 islands along the Knox coast had populations of breeding Adelie penguins. The survey in 2009/10 was conducted from a fixed wing aircraft and oblique aerial photographs were taken of occupied sites. The aerial photographs were geo-referenced to satellite images or the coastline shapefile from the Landsat Image Mosaic of Antarctica (LIMA, tile E157) and the boundaries of penguin colonies were digitised from the geo-referenced photos. Details for each island are: Merrit: Photographs taken on 1 February 2010 and geo-referenced to LIMA tile E157 Cape Nutt: Photographs taken on 5 January 2010 and geo-referenced to a Quickbird satellite image taken on 17 February 2011 Ivanoff Head: Photographs taken on 27 December 2009 and geo-referenced to LIMA tile E157 Please refer to the Seabird Conservation Team Data Sharing Policy for use, acknowledgement and availability of data prior to downloading data.
Satellite tracking of emperor penguin (Aptenodytes forsteri) fledglings at Amanda Bay in 2013
공공데이터포털
As seabirds emperor penguins spent a large proportion of their lives at sea. For food they depend entirely on marine resources. Young penguins rarely return to their natal colonies after their first year. Satellite tracking will give us insights into where foraging areas may be that are important for these birds. This tracking work is part of a multi-species study funded by the Integrated Marine Observation System (IMOS). These data are from penguins from the Amanda Bay area, and for the 2012-13 season.
Adelie penguin (Pygoscelis adeliae) telemetry collected by Argos satellites in the Southern Ocean for the U.S. Antarctic Marine Living Resources project from 1996-10-29 to 2013-02-19 (NCEI Accession 0244399)
공공데이터포털
The dataset contains geographic location estimates of Adelie penguins (Pygoscelis adeliae) tracked via Argos satellite telemetry in the Southern Ocean for the U.S. Antarctic Marine Living Resources project from 1996-10-29 to 2013-02-19. Birds were instrumented with back-mounted Argos satellite transmitters at the Copacabana Colony (62.21S, 58.42W) on King George Island during the austral summer breeding seasons (October - February) from 1996 to 2013. Typical deployments during the breeding season lasted 5 to 8 days, while some winter deployments lasted several months. The data set identifies the sex of the bird tracked (male, female, or unknown) and the age of the bird (adult). The data also identify the breeding stage of the bird during the summer tracking period (incubation, brood/guard, or creche) or is noted as 'winter' if tracked outside the summer breeding season. The data include the date (DD/MM/YYYY) and time (GMT) of the location estimate. Finally, a categorical estimate of uncertainty in the location estimate is provided by Argos quality codes (3,2,1,0,A,B).
Satellite tracking of emperor penguin (Aptenodytes forsteri) fledglings at Amanda Bay in 2011
공공데이터포털
As seabirds emperor penguins spent a large proportion of their lives at sea. For food they depend entirely on marine resources. Young penguins rarely return to their natal colonies after their first year. Satellite tracking will give us insights into where foraging areas may be that are important for these birds. This tracking work is part of a multi-species study funded by the Integrated Marine Observation System (IMOS). These data are from penguins from the Amanda Bay area, and for the 2010-2011 season.
Adelie penguin occupancy survey of the Bolingen Island group, 2010
공공데이터포털
Occupancy surveys in November 2009 and December 2010 (Southwell and Emmerson 2013) found a total of 2 Adelie penguin breeding sites in the Bolingen Island group between longitudes 75.333oE-75.912oE. The boundaries of breeding sub-colonies at 1 of these sites (Lichen Island, 73030) were subsequently mapped from vertical aerial photographs taken for abundance surveys on 20 November 2010 (for details of aerial photography see Southwell et al. 2013). The boundaries were mapped with a buffer distance of approximately 1-3 m from the perimeter of penguin sub-colonies. The other breeding site (73156) was photographed obliquely from a helicopter using a hand-held camera on 6 December 2010. Colony boundaries for this site were drawn and digitised by eye. Please refer to the Seabird Conservation Team Data Sharing Policy for use, acknowledgement and availability of data prior to downloading data.
Adelie Penguin Colonies - Mawson Area and Rookery Islands
공공데이터포털
This dataset includes Adelie penguin colonies and coastline digitised from Eric J. Woehler, G.W. Johnstone and Harry R. Burton, 'ANARE Research Notes 71, The distribution and abundance of Adelie penguins, Pygoscelis adeliae, in the Mawson area and at the Rookery Islands (Specially Protected Area 2), 1981 and 1988'. Copies of the maps as PDF and TIFF downloads are available through the SCAR Map Catalogue (see the links in the related links section). Map 1 [Mawson area, including the Rookery Islands SPA] Map 2 [Rookery Islands SPA] Map 3 [Islands near Mawson Station] Map 4 [Rookery Island 1] Map 5 [Rookery Island 2] Map 6 [Rookery Island 3] Map 7 [Rookery Island 3A] Map 8 [Rookery Island 4] Map 9 [Rookery Island 5] Map 10 [Rookery Island 6] Map 11 [Rookery Island 7] Map 13 [Rookery Island 9] Map 14 [Rookery Island 10 and 11] Map 15 [Giganteus Island] Map 16 [Rookery Island] Map 17 [Bechervaise Island] Map 18 [Verner Island] Map 19 [Petersen Island] Map 20 [Welch Island Sheet 1 of 2] Map 20 [Welch Island Sheet 2 of 2] Map 21 [Klung Island] Map 22 [Un-named island west of Klung Island] Map 23 [Gibbney Island] Map 24 [Un-named island west of Forbes Glacier] Map 25 [Islands surveyed in 1981-82 where Adelie penguin colonies were located]
Adelie penguin occupancy survey of the Svenner Islands, 2010
공공데이터포털
Occupancy surveys in November 2009 and December 2010 (Southwell and Emmerson 2013) found a total of 15 Adelie penguin breeding sites in the Svenner Islands between longitudes 76.50oE to 77.50oE. The boundaries of breeding sub-colonies were subsequently mapped from vertical aerial photographs taken for abundance surveys on 20 November 2010 (for details of aerial photography see Southwell et al. 2013). The boundaries were mapped with a buffer distance of approximately 1-3 m from the perimeter of penguin sub-colonies. When photos of Island 73036 were viewed there was no colony to map so only 14 islands were mapped. Please refer to the Seabird Conservation Team Data Sharing Policy for use, acknowledgement and availability of data prior to downloading data.
Census Data of Colonial Penguins in Antarctica from 1977 to 2015 (NCEI Accession 0185113)
공공데이터포털
Census data were collected from two penguin monitoring sites in the Antarctic peninsula region between 1977 and 2015 using traditional census methods. Seabirds observed in this study are Adélie (Pygoscelis adeliae), chinstrap (P. antarctica), and gentoo (P. papua) penguins. The two study sites are the US AMLR Program sites at Cape Shirreff (Livingston Island) and Copacabana (King George Island) Antarctica.