데이터셋 상세
미국
Satellite Telemetry Dataset (Raw): Juvenile Bearded and Spotted Seals, 2004-2006, Kotzebue, Alaska
Bearded seals (Erignathus barbatus) are one of the most important subsistence resources for the indigenous people of coastal northern and western Alaska, as well as key components of Arctic marine ecosystems, yet relatively little about their abundance, seasonal distribution, migrations, or foraging behaviors has been documented scientifically. Ice-associated seal populations may be negatively impacted by offshore oil and gas development as well as by climate change. During a cooperative effort between scientists and subsistence hunters in October 2004, 2005, and 2006, 13 female and 13 male juvenile (i.e., age <2) bearded seals (Erignathus barbatus) were tagged with satellite-linked dive recorders (SDRs) in Kotzebue Sound, Alaska. While the focus of this study was on young bearded seals, an additional three female spotted seal (Phoca largha) pups and two adult spotted seal males were captured and deployed with satellite telemetry devices. The data files within this dataset represent the 'raw' data obtained from the Wildlife Computers data portal. Each deployment (unique tag id + animal id combination) is provided as a zipped archive. The root folder also includes additional documentation. The various files and detailed column descriptions are described in the 'Spreadsheet-File-Descriptions.pdf' which was downloaded from Wildlife Computers (https://wildlifecomputers.com/support/downloads/). The '00_kotzeb04_get_data.Rmd' file is an RMarkdown file that provides code and documentation of the data retrieval process. The corresponding '00_kotzeb04_get_data.hml' file is generated from the RMarkdown file.
연관 데이터
A Dataset from Bio-Loggers Deployed on Adult Bearded Seals (Erignathus barbatus) in Kotzebue Sound, Alaska, USA (2009-2012)
공공데이터포털
Bearded seals (Erignathus barbatus) are one of the most important subsistence resources for the indigenous people of coastal northern and western Alaska, as well as key components of Arctic marine ecosystems. Yet, relatively little about their abundance, seasonal distribution, migrations, or foraging behaviors has been documented scientifically. Ice-associated seal populations may be negatively impacted by offshore oil and gas development as well as by climate change. Our ability to predict impacts, however, is limited by inadequate knowledge of seal population structure and foraging ecology. By working cooperatively with Alaska Native subsistence hunters we developed methods for live- capturing bearded seals in the Chukchi Sea using nets set in the shallow coastal waters where bearded seals were foraging. Capture efforts were based out of Kotzebue and various locations in the North Slope Borough from Wainwright to Barrow in June and July from 2009 to 2012. In all, 7 seals were caught (2 adults and 5 sub-adults; 4 males and three females; ranging in length and weight from 159 cm and 116 kg to 216 cm and 253 kg), all from Kotzebue Sound. Each seal was released with two different types of bio-logging devices: the SPOT5, attached to a rear flipper, provided information on the timing of hauling out and on the seal’s location for up to three years. The MK10, glued to the top of a seal’s head, provided the same information as well as data on the timing and depths of dives. MK10 deployments remained active up to ten months and were shed from the seal during the annual molt. The data files within this dataset represent the 'raw' data obtained from the Wildlife Computers data portal. Each deployment (unique tag id + animal id combination) is provided as a zipped archive. The root folder also includes additional documentation. The various files and detailed column descriptions are described in the 'Spreadsheet-File-Descriptions.pdf' which was downloaded from Wildlife Computers (https://wildlifecomputers.com/support/downloads/). The '00_kotzeb0912_get_data.Rmd' file is an RMarkdown file that provides code and documentation of the data retrieval process. The corresponding '00_kotzeb0912_get_data.hml' file is autogenerated from the RMarkdown file.
Alaska Northern Fur Seal Adult Satellite Telemetry Data, 2002/03 and 2009/10
공공데이터포털
Adult male and female northern fur seals (Callorhinus ursinus) are sexually segregated in different regions of the North Pacific Ocean and Bering Sea during their winter migration. Explanations for this involve interplay between physiology, predator-prey dynamics, and ecosystem characteristics, however possible mechanisms lack empirical support. To investigate factors influencing the winter ecology of both sexes, we deployed five satellite-linked conductivity, temperature, and depth data loggers on adult males, and six satellite-linked depth data loggers and four satellite transmitters on adult females from St. Paul Island (Bering Sea, Alaska, USA) in October 2009. Males and females migrated to different regions of the North Pacific Ocean: males wintered in the Bering Sea and northern North Pacific Ocean, while females migrated to the Gulf of Alaska and California Current. Horizontal and vertical movement behaviors of both sexes were influenced by wind speed, season, light (sun and moon), and the ecosystem they occupied, although the expression of the behaviors differed between sexes. Male dive depths were aligned with the depth of the mixed layer during daylight periods and we suspect this was the case for females upon their arrival to the California Current. We suggest that females, because of their smaller size and physiological limitations, must avoid severe winters typical of the northern North Pacific Ocean and Bering Sea and migrate long distances to areas of more benign environmental conditions and where prey is shallower and more accessible. In contrast, males can better tolerate often extreme winter ocean conditions and exploit prey at depth because of their greater size and physiological capabilities. We believe these contrasting winter behaviors 1) are a consequence of evolutionary selection for large size in males, important to the acquisition and defense of territories against rivals during the breeding season, and 2) ease environmental/physiological constraints imposed on smaller females.
Alaska northern fur seal adult male satellite telemetry data, 2009-2010
공공데이터포털
This data set is comprised of satellite-linked telemetry data collected to investigate winter migration patterns and foraging strategies of adult male northern fur seals as published by Sterling et al. (2014). Satellite-linked and data-logging instruments were deployed on five adult males from St. Paul Island (Bering Sea, Alaska, USA) in October 2009. Information for the raw telemetry data used in this analysis can be found at InPort Catalog Item ID 27455 (Alaska Steller Sea Lion and Northern Fur Seal Argos Telemetry Data Archive).
Counts of bearded seals (Erignathus barbatus) and effort data obtained on aerial transects flown over the eastern Bering Sea from 10-16 April 2012.
공공데이터포털
이 데이터셋의 설명이 없습니다
AFSC/NMML Location-only satellite telemetry data for North Pacific Humpback Whales in the Bering Sea, 2007 - 2011
공공데이터포털
This dataset contains ARGOS location data (latitude and longitude in decimal format) and associated time (date and time) and location quality (as defined by Argos System, www.argos-system.org) information. Data were collected using Wildlife Computers PTT-only SPOT 5 satellite transmitters and PTT identification is also provided with the data. Satellite transmitters were deployed on North Pacific humpback whales (Megaptera novaeangliae) in the eastern Bering Sea.
AFSC/NMML Location-only satellite telemetry data for gray whales in the Bering and Chukchi Sea, 2012-2013
공공데이터포털
This dataset contains ARGOS location data (latitude and longitude in decimal format) and associated time (date and time) and location quality (as defined by Argos System, www.argos-system.org) information. Data were collected using Wildlife Computers PTT-only SPOT 5 and Archival Mk10A satellite transmitters and PTT identification is also provided with the data. Satellite transmitters were deployed on gray whales (Eschrichtius robustus) in the Chukchi Sea.
AFSC/NMML/CCEP: Raw telemetry data for California sea lions and northern fur seals in waters off California, Oregon, and Washington
공공데이터포털
The purpose of this project was to obtain data that are pertinent to assessing aspects of the distribution and foraging ecology of pinnipeds inhabiting the California Current. The California Current Ecosystem Program has attached satellite instruments and/or archival time-depth recorders on pinnipeds inhabiting waters off Washington, Oregon, and California to examine their haulout and at-sea spatial distribution, diving behaviors, and movement patterns at varying temporal scales. We aim to integrate telemetry data with aspects of their physiology and diet to assess sex/age-related differences by conspecifics or intra-specific differences among seals, sea lions, or fur seals in the California Current. Locations are calculated and provided by the Argos satellite system (http://www.argos-system.org/). Additional software are required to decode these data. Data are, generally, in the same format as originally delivered from Argos/CLS America and no quality assurance or quality control measures have been implemented.
Bearded Seal Distribution
공공데이터포털
This dataset contains GIS layers that depict the known spatial distributions (i.e., ranges) of the two subspecies of bearded seals (Erignathus barbatus). It was produced as part of a U.S. Endangered Species Act status review, which included delineating the species in question and assessing its risk of extinction within the foreseeable future throughout all or a significant portion of its range. Its boundaries are based on previously published range maps and/or descriptions of the species' distribution in published or unpublished accounts. All boundaries should be considered approximate. The approximate North American boundary between the two sub-species was changed to 130W (from 112W), based a re-analysis of the genetic data.
Spotted Seal Distribution
공공데이터포털
This dataset contains GIS layers that depict the known spatial distributions (i.e., ranges) and reported breeding areas of spotted seals (Phoca largha). It was produced as part of a U.S. Endangered Species Act status review, which included delineating the species in question and assessing its risk of extinction within the foreseeable future throughout all or a significant portion of its range. Its boundaries are based on previously published range maps and/or descriptions of the species' distribution in published or unpublished accounts. All boundaries should be considered approximate.
Northern fur seal foraging behavior and prey fields in the Bering Sea, Alaska during July-October 2006
공공데이터포털
These data were used by Kuhn et al. (2015) to investigate how conclusions about predator-prey relationships change with increasing temporal disparity between predator tracking periods and prey surveys. Northern fur seals (n = 20) from St. Paul Island (Alaska, USA) were equipped with satellite tracking transmitters and time-depth recorders from July to October 2006. Fur seal dive and movement metrics were examined in relation to the relative abundance of the fur seals’ primary prey, walleye pollock (Gadus chalcogrammus), reported from the annual eastern Bering Sea groundfish survey. Relationships between foraging behavior metrics and prey abundance were examined within the Bering shelf survey grid cells at three time scales: within 2 weeks of the prey survey, within 1 month, and over the northern fur seal reproductive season (>4 months).