데이터셋 상세
호주
Foraging zones of Macaroni Penguins breeding at Heard Island
With a population of about 2 million pairs macaroni penguins are the most abundant penguin in the HIMI region. These birds feed on mesopelagic fish and, to a lesser extent, mackerel icefish. Despite their great abundance and comparatively proximate links in the food chain to the toothfish fishery, virtually nothing is known about the foraging ecology of macaroni penguins at HIMI. This will identify which regions of the ocean Macaroni penguins use as foraging areas, and in combination with diet studies quantify the potential for competition with fisheries operations in the HIMI region. The data are stored in a csv excel file. The fields in this dataset are: Latitude Longitude Date Direction Range Speed Bearing
데이터 정보
연관 데이터
Foraging Ecology of Gentoo Penguins
공공데이터포털
Gentoo penguins are the least numerous of the penguins breeding at Macquarie Island, and the only species to rear two chicks. This project examined the interactions between diving behaviour, diet and reproductive strategy. Data were collected on Time Depth Recorders (TDRs), and stored in hexadecimal format. Hexadecimal files can be read using 'Instrument Helper', a free download from Wildlife Computers (see the url given below).
Foraging ecology of emperor penguins in summer and potential overlap with fisheries
공공데이터포털
Metadata record for data from ASAC Project 1252 See the link below for public details on this project. Currently three datasets are attached to this metadata record. Dive data collected in 1988, track data from adult birds collected in 1994 and track data from fledglings collected in 1995. Dive data are available in Microsoft Word format, while the track data are available in Microsoft Excel format. A readme file (txt) is included in each download file to explain column headings, etc. ---- Public Summary from Project ---- To breed successfully the winter-breeding emperor penguins must fatten on two occasions: once before the onset of moult in January, and again prior to the commencement of the new breeding season in March. Interference with the capacity of the penguins to fatten in summer might be detrimental to the their breeding performance and survival later on in winter. This study seeks to determine the likely impact of commercial fishing operations on emperor penguin colonies at the Mawson Coast. More specifically, the data pertains to the locations of emperor penguins when fattening prior to the moult, and prior to the new breeding season. Project objectives: 1. To determine the extent and location of foraging areas of post-breeding adult Emperor penguins in summer. 3. To determine the extent and locations of foraging areas of fledgling Emperor penguins on their first trip to sea. 4. To identify interseasonal and interannual variations in foraging areas in conjunction with changes in seaice conditions and compare these with results from different colonies. 5. To survey the coastline of the AAT to verify the existence (or non-existence) of Emperor penguin colonies. Emperor penguins are icons of Antarctic wildlife and their conservation is of paramount interest to the wider community. They are also key consumers of marine resources in several areas and consequently there is great potential for interactions between feeding penguins and harvesting of fish and krill. Emperor penguins are one of the few species to breed on the fast ice (although there are three known land-based colonies, one of which has all but ceased to exist in recent years). Thus, the breeding habitat of Emperor penguins is subject to direct alteration as a result of climate change. Colonies of Emperors are found across a wide latitudinal range, from deep in the Ross Sea to the tip of the Antarctic Peninsula. This range includes breeding areas where significant changes in seaice are not (yet?) thought to be occurring to areas where seaice is changing rapidly. Accordingly, studies at multiple locations will provide valuable clues on how this species will be affected by a warming Antarctic. Additionally, Emperor penguins are large animals that live in a relatively small number of discrete locations. It is therefore more than feasible, using an international effort, to study an entire species and to make some predictions about their response to a warming world and to current and future fishing practices. This project aims to make the first steps towards an overall conservation assessment of Emperor penguins through studies in several locations around the Antarctic continent. Should these attempts be successful, then a more ambitious international project will be launched to take a species-wide perspective.
Foraging of royal penguins and its relationship to the Antarctic Polar Frontal Zone
공공데이터포털
The factors that control the number of animals in a population are often difficult to understand. However, this basic understanding is central to managing those populations and assessing how they might respond to human induced pressures. For animals living in the Antarctic, like penguins, the marine environment that they depend on for food can vary due to natural events such as El Nino, and potentially due to human induced changes such as global warming. This study uses modern computer technology to track Royal penguins at sea and to monitor their time on land. By relating where the birds go to feed, what they feed on, and how successfully they catch their food to the survival rates of their chicks, this study will describe how fluctuations in a major Antarctic oceanographic feature (the Antarctic Polar Front) can influence the size of the Royal penguin population at Macquarie Island. Information on breeding success, diet and foraging success were collected each year between 1997-2001. Diving behaviour and at-sea movements were also quantified between 1997 and 1999. These data will also be available in the ARGOS satellite tracking database. Attached to this metadata record are ARGOS tracking data collected by Cindy Hull between 1994 and 2000. The tracking data have been collected from 19 different royal penguins. The download file contains a csv file with tracking data.
Feeding Ecology of Penguins at Heard Island with Special Emphasis on King Penguins
공공데이터포털
Metadata record for data from ASAC Project 465 See the link below for public details on this project. From the abstracts of the referenced papers: The diet composition of King penguins Aptenodytes patagonicus at Heard Island (53deg 05S; 73 deg 30E) was determined from stomach contents of 98 adults captured as they returned to the island throughout 1992. During the two growth seasons, the diet was dominated by the myctophid fish Krefftichthys anderssoni (94 % by number, 48 % by mass). The paralepidid fish Magnisudis prionosa contributed less than 1 % by numbers but 17 % by mass. Mackerel icefish Champsocephalus gunnari accounted for 17 % by mass of chick diet in late winter, when chicks were malnourished and prone to starvation, although its annual contribution to the penguins diet was only 3 %. Squid was consumed only between April and August; Martialia hyadesi was the commonest squid taken, comprising 40 to 48 % of the winter diet. The remainder of the diet consisted of the squid Moroteuthis ingens and fish other than K. anderssoni. The energy content of the diet mix fed to the chicks varied seasonally being highest during the growth seasons (7.83 plus or minus 0.25 kJ.g-1) and lowest in winter (6.58 plus or minus 0.19 kJ.g-1). From energetic experiments we estimated that an adult penguin consumed 300 kg of food each of which its chick received 55 kg during the 1992 season. The chicks received large meals at the beginning of winter (1.2 plus or minus 0.3 kg) and during the middle of the second growth season (1.2 plus or minus 0.3 kg), and their smallest meals in late winter (0.4 plus or minus 0.1 kg). The gross energy required to rear a King penguin chick was estimated to be 724 MJ. The potential impact of commercial fisheries on the breeding activities of King penguins is discussed. 23 king penguins (Aptenodytes patagonicus) from Macquarie Island were tracked by satellite during the late incubation period in 1998-1999 to determine the overlap in the foraging zone of king penguins with an area to be declared a marine protected area (MPA) near the island. While all penguins left the colony in an easterly direction and travelled clockwise back to the island, three penguins foraged in the northern parts of the general foraging area and stayed north of 56 south. The remaining 20 penguins ventured south and most crossed 59 south before returning to the island. The total foraging area was estimated to be 156,000 square kilometres with 36,500 square kilometres being most important (where penguins spend greater than 150 hours in total). North-foraging penguins reached on average 331 plus or minus 24 kilometres from the colony compared to 530 plus or minus 76 kilometres for the south-foraging penguins. The latter travelled an average total distance of 1313 p lus or minus 176 kilometres, while the northern foragers averaged 963 plus or minus 166 kilometres. Not only did the penguins spend the majority of their foraging time within the boundaries of the proposed MPA, they also foraged chiefly within the boundaries of a highly protected zone. Thus, the MPA is likely to encompass the foraging zone of king penguins, at least during incubation. The foraging strategies of king penguins from Heard and Macquarie islands were compared using satellite telemetry, time-depth recorders and diet samples. Trip durations were 16.8 plus or minus 3.6 days and 14.8 plus or minus 4.1 days at Macquarie and Heard islands, respectively. At Macquarie Island, total distances travelled were 1281 plus or minus 203 km compared to 1425 plus or minus 516 km at Heard Island. The total time the penguins spent at sea was 393 plus or minus 66 h at Macquarie Island and 369 plus or minus 108 h at Heard Island. The penguins from Macquarie Island performed more deep dives than those from Heard Island. King penguins from Macquarie Island travelled 1.5 plus or minus 0.2 km h-1 day-1 compared to 1.3 plus or minus 0.1 km h-1 day-1. At Macquarie Island, 19% of dives were up to
Area - population relationships for Adelie Penguin colonies at Mawson.
공공데이터포털
The relationship between colony area and population density of Adelie Penguins Pygoscelis adeliae was examined to determine whether colony area, measured from aerial or satellite imagery, could be used to estimate population density, and hence detect changes in populations over time. Using maps drawn from vertical aerial photographs of Adelie Penguin colonies in the Mawson region, pair density ranged between 0.1 and 3.1 pairs/m2, with a mean of 0.63 - 0.3 pairs/m2. Colony area explained 96.4% of the variance in colony populations (range 90.4 - 99.6%) for 979 colonies at Mawson. Mean densities were not significantly different among the 19 islands in the region, but significant differences in mean pair density were observed among colonies in Mawson, Whitney Point (Casey, East Antarctica) and Cape Crozier (Ross Sea) populations. This work was completed as part of ASAC project 1219 (ASAC_1219). The fields in this dataset are: Island Latitude Longitude Date Colony area Breeding Pairs Breeding Pairs per square metre Area per nest Number of nests Number of adults
Adelie Penguin Distributions in the Davis Area, Antarctica
공공데이터포털
This dataset contains data on the habitats, distribution and numbers of Adelie Penguins (Pygoscellis adeliae) along the Vestfold Hills coast (including colonies on the mainland and offshore islands) during November 1973. The data are obtained from counts at the colonies and black and white photographs. Some aerial photographs were taken at Davis in 1981-82 and 1987-88, and will be compared to the results of this survey. The results are listed in the documentation. A total of 174178 26127 breeding pairs were counted. An increase in Adelie penguin population was found at most locations in East Antarctica. Data from this record has been incorporated into a larger Adelie penguin dataset described by the metadata record - Annual population counts at selected Adelie Penguin colonies within the AAT (SOE_seabird_candidate_sp_AP). It also falls under ASAC project 1219 (ASAC_1219).
Royal Penguins at Macquarie Island
공공데이터포털
This dataset contains the results from surveys of Royal Penguins (Eudyptes schegeli) on Macquarie Island. The surveys were conducted between May 1984 and January 1985. The total number of Royal penguins breeding on Macquarie Island is estimated at 848,719 pairs (+/-10.5%). The sizes and locations of all 57 colonies are given. The results are listed in the documentation. All Royal penguins breeding at Macquarie Island were allocated to one of 57 colonies identified by locations and varying in size from 75 breeding pairs to over 160,000 breeding pairs. The mean number of nests in the Lower Sandy Bay plots was 2.43/m2 (range at 95% confidence limits 2.32-2.54). The occupied area given for Hurd Point colony has been reduced by 5% from that surveyed to allow for two areas included in the survey which were subsequently found not to be used by breeding birds in the 1984-85 season. The variation in the difference between the lower and upper estimates of individual colonies given in Table 2 ranges from 17% to 50%. This was mainly due to the extreme variability of the terrain and/or the degree of association with Rockhopper penguins. The number of breeding pairs calculated for the colonies surveyed through the winter was 487,932 (range 465,838 - 510,014). The total estimated for the unsurveyed colonies was 360,787 (range 294,100 - 427,475) breeding pairs. The total estimated number of breeding pairs of Royal penguins on Macquarie Island is 848,719 +/- 10.5% (range 759,938 - 937,489). The dataset includes two text files (csv format) detailing the number of breeding pairs at each colony, and an sketch map of Macquarie Island detailing the locations of the colonies. The fields in this dataset are: Colony Area Range Breeding Pairs
Satellite Tracking of Adelie Penguins Around Casey Station Antarctica
공공데이터포털
This dataset contains the results from satellite tracking the movements of Adelie Penguins (Pygoscelis adeliae) from Shirley Island near Casey Station, Antarctica. By the use of satellite fixes the foraging locations of the penguins were determined. Monitoring occurred during the 1995-1996 summer season. This work was compeleted as part of ASAC project 2205 (ASAC_2205), 'Adelie penguin research and monitoring in support of the CCAMLR Ecosystem Monitoring Project'.
Satellite Tracking of Adelie Penguins Around Mawson Station, Antarctica
공공데이터포털
This dataset contains the results from satellite tracking the movements of Adelie Penguins (Pygoscelis adeliae) from Bechervaise Island near Mawson Station, Antarctica. By the use of satellite fixes the foraging locations of the penguins were determined. This metadata record covers data from 1991 to 2004, before tracking data were collected under a different project. This work was completed as part of ASAC project 2205 (ASAC_2205), Adelie penguin research and monitoring in support of the CCAMLR Ecosystem Monitoring Project.
Relict Adelie Penguin colonies in the Australian Antarctic Territory (AAT).
공공데이터포털
Distribution, abundance and dates of relict Adelie Penguin colonies in the Australian Antarctic Territory (AAT). Current mapping efforts have focused on the Windmill Islands in preparation for a PhD study to commence in 2004/05 with the two investigators. The planned PhD study will work at either the Windmill Islands or the Vestfold Hills. This project integrates ASAC projects 1219 and 1322 (ASAC_1219, ASAC_1322). The fields in the excel spreadsheet are: Radiocarbon Samples Isotope Samples Site - list of precise locations provided in the downloadable paper Level - horizontal stratum (depth), given in 5cm blocks Species Material Weight (g) Notes Lab no. Uncorrected Date (BP) - (day) Standard Deviation Delta R - range of corrected date for sample, 2 standard deviations either side of the mean Mean - estimated mean of sample date See the paper included in the download file for further information.