데이터셋 상세
호주
Foraging Ecology of Gentoo Penguins
Gentoo penguins are the least numerous of the penguins breeding at Macquarie Island, and the only species to rear two chicks. This project examined the interactions between diving behaviour, diet and reproductive strategy. Data were collected on Time Depth Recorders (TDRs), and stored in hexadecimal format. Hexadecimal files can be read using 'Instrument Helper', a free download from Wildlife Computers (see the url given below).
데이터 정보
연관 데이터
Foraging ecology of emperor penguins in summer and potential overlap with fisheries
공공데이터포털
Metadata record for data from ASAC Project 1252 See the link below for public details on this project. Currently three datasets are attached to this metadata record. Dive data collected in 1988, track data from adult birds collected in 1994 and track data from fledglings collected in 1995. Dive data are available in Microsoft Word format, while the track data are available in Microsoft Excel format. A readme file (txt) is included in each download file to explain column headings, etc. ---- Public Summary from Project ---- To breed successfully the winter-breeding emperor penguins must fatten on two occasions: once before the onset of moult in January, and again prior to the commencement of the new breeding season in March. Interference with the capacity of the penguins to fatten in summer might be detrimental to the their breeding performance and survival later on in winter. This study seeks to determine the likely impact of commercial fishing operations on emperor penguin colonies at the Mawson Coast. More specifically, the data pertains to the locations of emperor penguins when fattening prior to the moult, and prior to the new breeding season. Project objectives: 1. To determine the extent and location of foraging areas of post-breeding adult Emperor penguins in summer. 3. To determine the extent and locations of foraging areas of fledgling Emperor penguins on their first trip to sea. 4. To identify interseasonal and interannual variations in foraging areas in conjunction with changes in seaice conditions and compare these with results from different colonies. 5. To survey the coastline of the AAT to verify the existence (or non-existence) of Emperor penguin colonies. Emperor penguins are icons of Antarctic wildlife and their conservation is of paramount interest to the wider community. They are also key consumers of marine resources in several areas and consequently there is great potential for interactions between feeding penguins and harvesting of fish and krill. Emperor penguins are one of the few species to breed on the fast ice (although there are three known land-based colonies, one of which has all but ceased to exist in recent years). Thus, the breeding habitat of Emperor penguins is subject to direct alteration as a result of climate change. Colonies of Emperors are found across a wide latitudinal range, from deep in the Ross Sea to the tip of the Antarctic Peninsula. This range includes breeding areas where significant changes in seaice are not (yet?) thought to be occurring to areas where seaice is changing rapidly. Accordingly, studies at multiple locations will provide valuable clues on how this species will be affected by a warming Antarctic. Additionally, Emperor penguins are large animals that live in a relatively small number of discrete locations. It is therefore more than feasible, using an international effort, to study an entire species and to make some predictions about their response to a warming world and to current and future fishing practices. This project aims to make the first steps towards an overall conservation assessment of Emperor penguins through studies in several locations around the Antarctic continent. Should these attempts be successful, then a more ambitious international project will be launched to take a species-wide perspective.
Foraging of royal penguins and its relationship to the Antarctic Polar Frontal Zone
공공데이터포털
The factors that control the number of animals in a population are often difficult to understand. However, this basic understanding is central to managing those populations and assessing how they might respond to human induced pressures. For animals living in the Antarctic, like penguins, the marine environment that they depend on for food can vary due to natural events such as El Nino, and potentially due to human induced changes such as global warming. This study uses modern computer technology to track Royal penguins at sea and to monitor their time on land. By relating where the birds go to feed, what they feed on, and how successfully they catch their food to the survival rates of their chicks, this study will describe how fluctuations in a major Antarctic oceanographic feature (the Antarctic Polar Front) can influence the size of the Royal penguin population at Macquarie Island. Information on breeding success, diet and foraging success were collected each year between 1997-2001. Diving behaviour and at-sea movements were also quantified between 1997 and 1999. These data will also be available in the ARGOS satellite tracking database. Attached to this metadata record are ARGOS tracking data collected by Cindy Hull between 1994 and 2000. The tracking data have been collected from 19 different royal penguins. The download file contains a csv file with tracking data.
Diet and Feeding Ecology of Emperor Penguins
공공데이터포털
Metadata record for data from ASAC Project 419 See the link below for public details on this project. From the abstracts of some of the referenced papers: The population size and breeding success of Emperor Penguins (Aptenodytes forsteri) at the Auster and Taylor Glacier colonies were estimated during the 1988 breeding season. At Auster a total of 10963 pairs produced about 6350 fledglings for a breeding success of 58%. At Taylor Glacier about 2900 pairs raised 1774 fledglings for a breeding success of 61%. Fledglings left Taylor Glacier over a period of 33 days at a mean mass of 10.56kg. The accuracy of the tritiated water (HTO) and sodium-22 (22Na) turnover methods as estimators of dietary water and sodium intake was evaluated in emperor penguins fed separate diets of squid and fish. Emperor penguins assimilated 76.2% and 81.8% of available energy in the squid and fish diets, respectively. Both isotopes had equilibrated with body water and exchangeable sodium pools by 2h after intramuscular injection. The tritium method yielded reliable results after blood isotope levels had declined by 35%. On average the tritium method underestimated water intake by 2.9%, with a range of -10.3% to +11.1%. The 22Na method underestimated Na intake on average by 15.9% with the errors among individuals ranging from -37.2% to -1.8%. Discrepancies with 22Na turnover were significantly greater with the squid diet than the fish diet. The results confirm the reliability of the tritium method as an estimator of food consumption by free-living emperor penguins (provided seawater and freshwater ingestion is known) and support the adoption of the 22Na method to derive an approximation of seawater of seawater intake by tritiated emperor penguin chicks and by tritiated adults on foraging trips of short duration. The diet composition of Emperor Penguin Aptenodytes forsteri chicks was examined at Auster and Taylor Glacier colonies, near Australia's Mawson station, Antarctica, between hatching in mid-winter and fledging in mid-summer by 'water-offloading' adults. Chicks at both colonies were fed a similar suite of prey species. Crustaceans occurred in 82% of stomach samples at Auster and 87% of stomachs at Taylor Glacier and were heavily digested; their contribution to food mass could not be quantified. Fish, primarily bentho-pelagic species, accounted for 52% by number and 55% by mass of chick diet at Auster, and squid formed the remainder. At Taylor Glacier the corresponding values were 27% by number and 31% by mass of fish and 73% by number and 69% by mass of squid. of the 33 species or taxa identified, the fish Trematous eulepidotus and the squid Psychroteuthis glacialis and Alluroteuthis antarcticus accounted for 64% and 74% of the diets by mass at Auster and Taylor Glacier, res pectively. The sizes of fish varied temporally but not in a linear manner from winter to summer. Adult penguins captured fish ranging in length from 60 mm (Pleuragramma antarcticum) to 250 mm (T. eulepidotus) and squid (P. glacialis) from 19 to 280 mm in mantle length. The length-frequency distribution of P. glacialis showed seasonal variation, with the size of squid increasing from winter to summer. The energy density of chick diet mix increased significantly prior to 'fledging'.
Foraging ecology of Adelie penguins at Hop Island, Rauer Group 2012/13
공공데이터포털
At Hop Island in the Rauer Group during the 2012/13 field season combinations of data loggers were deployed on different adelie penguins. The data loggers were GPS (two types), time-depth recorders and accelerometers. The accelerometer records head movement to identify when the bird captures prey. The units were later retrieved and the data downloaded. A document included with the data has further information about the data. The data were collected following protocols approved by the Australian Antarctic Animal Ethics Committee and supported through the Australian Antarctic program through Australian Antarctic Science project 4087. Data from GPS units deployed at Hop Island in 2011/12 is described by the metadata record with ID AAS_4087_adelie_penguin_tracking_hop_island_2011_12.
Adelie penguin foraging trip duration, Bechervaise Island, Mawson
공공데이터포털
Adelie penguin foraging trip duration records for Bechervaise Island, Mawson since 1991-92. Data include average male and female foraging trip durations for both the guard and creche stages of the breeding season. Data based on records of tagged birds crossing the APMS for in and out crossings. Durations determined from difference between out and in crossings in conjunction with nest census records. Data included only for birds which were known to be foraging for a live chick. This work was completed as part of ASAC Project 2205, Adelie penguin research and monitoring in support of the CCAMLR Ecosystem Monitoring Project. The fields in this dataset are: Year trip duration (hours) Mean , standard error, count and standard deviation for male and female foraging trips during guard and creche stages of the breeding season.
Winter Foraging Locations Of Southern Ocean Predators - sub-Antarctic islands
공공데이터포털
Metadata record for data expected from ASAC Project 2940 See the link below for public details on this project. Public: The extent of Antarctic winter sea-ice influences all aspects of the Antarctic marine food-web. We will use natural variations in inter-annual ice extent, to assess how a key component of that ecosystem, the predators, use the sea ice zone. Core foraging areas and dietary signals for a key Antarctic predator (Antarctic fur seal) will be identified. We will use newly developed, technology to track the animals, and stable isotopes to examine tropic linkages. Combined with satellite-derived sea-ice data, this will lead to the development of a model to predict how changing sea-ice patterns will influence Antarctic marine predator communities. Project Objectives: 1. Use large samples of newly-developed (and tested) animal-borne miniature geolocating light level recorders to population level information on the spatial extent of movements of Antarctic fur seals, thereby quantifying the extent of the use of the winter pack-ice and associated waters by these abundant predators. 2. To quantify how changes in winter ice extent influence the location of core foraging areas for this species. 3. To develop models to investigate how changing ice conditions in the future will influence the movements of this species and to examine a range of climate-change scenarios. Taken from the 2007-2008 Progress Report: No field work was conducted at Macquarie Island in the last 12 months. This was due to the decision by the state government to not issue permits for the work. With the help of our colleagues from BAS we did however manage to deploy 20 GLS light loggers on Antarctic fur seals at South Georgia. Taken from the 2008-2009 Progress Report: Objective 1 has been revised to the study of Antarctic fur seals only (see below). Research is progressing well with 78 animals tracked in 2008 and a further 80 expected in 2009. Objectives 2 and 3 will follow once field data is available for both years (May 2010). Isotopic analysis of blood and whisker samples for the 2008 season will commence in May 2009 once samples have been received. Taken from the 2010-2011 Progress Report: Public summary of the season progress: This study has quantified the response of the Antarctic fur seal (Arctocephalus gazella) to inter-annual variation in oceanographic and winter ice conditions. We have measured the winter spatial foraging patterns of 66 adult females from three circum-Antarctic populations over two years (2008, 2009) during 114 trips to sea, while simultaneously recording in situ water temperature. Stable isotope analysis of fur seal blood and whisker samples indicates that adult females feed on a range of lower (krill) to higher (fish and squid) trophic levels across their winter range. Broad-scale habitat preferences across the range of the species indicate the importance of shelf, ice edge, frontal and oceanic and continental upwelling features in determining winter foraging movements.
Comparative Diving Ecology Across Southern Ocean Marine Predators - Seals and Penguins
공공데이터포털
This study was carried out by Giulia Roncon as part of her PhD at IMAS. The study employed both archival and contemporary diving data, collected by six species of marine predators (three penguins and three seal species) from the Eastern Antarctic sector of the Southern Ocean, to clarify key questions, such as (i) are there differences and/or commonalities regarding the diving physiology and ecology of marine predators, and (ii) what are the main determinants and constrains that characterise the underwater behaviour of air-breathing vertebrates. This dataset is a compilation of data of several different studies carried out by different research teams in various locations and at various times. All TDRs were archival loggers that had to be retrieved to obtain the data. Thus, the animals had to be captured twice (deployment and retrieval). Details about the types of tags are listed in the dataset. Species used in the study were: Adelie Penguins Emperor Penguins King Penguins Fur Seals Southern Elephant Seals Weddell Seals
Feeding Ecology of Penguins at Heard Island with Special Emphasis on King Penguins
공공데이터포털
Metadata record for data from ASAC Project 465 See the link below for public details on this project. From the abstracts of the referenced papers: The diet composition of King penguins Aptenodytes patagonicus at Heard Island (53deg 05S; 73 deg 30E) was determined from stomach contents of 98 adults captured as they returned to the island throughout 1992. During the two growth seasons, the diet was dominated by the myctophid fish Krefftichthys anderssoni (94 % by number, 48 % by mass). The paralepidid fish Magnisudis prionosa contributed less than 1 % by numbers but 17 % by mass. Mackerel icefish Champsocephalus gunnari accounted for 17 % by mass of chick diet in late winter, when chicks were malnourished and prone to starvation, although its annual contribution to the penguins diet was only 3 %. Squid was consumed only between April and August; Martialia hyadesi was the commonest squid taken, comprising 40 to 48 % of the winter diet. The remainder of the diet consisted of the squid Moroteuthis ingens and fish other than K. anderssoni. The energy content of the diet mix fed to the chicks varied seasonally being highest during the growth seasons (7.83 plus or minus 0.25 kJ.g-1) and lowest in winter (6.58 plus or minus 0.19 kJ.g-1). From energetic experiments we estimated that an adult penguin consumed 300 kg of food each of which its chick received 55 kg during the 1992 season. The chicks received large meals at the beginning of winter (1.2 plus or minus 0.3 kg) and during the middle of the second growth season (1.2 plus or minus 0.3 kg), and their smallest meals in late winter (0.4 plus or minus 0.1 kg). The gross energy required to rear a King penguin chick was estimated to be 724 MJ. The potential impact of commercial fisheries on the breeding activities of King penguins is discussed. 23 king penguins (Aptenodytes patagonicus) from Macquarie Island were tracked by satellite during the late incubation period in 1998-1999 to determine the overlap in the foraging zone of king penguins with an area to be declared a marine protected area (MPA) near the island. While all penguins left the colony in an easterly direction and travelled clockwise back to the island, three penguins foraged in the northern parts of the general foraging area and stayed north of 56 south. The remaining 20 penguins ventured south and most crossed 59 south before returning to the island. The total foraging area was estimated to be 156,000 square kilometres with 36,500 square kilometres being most important (where penguins spend greater than 150 hours in total). North-foraging penguins reached on average 331 plus or minus 24 kilometres from the colony compared to 530 plus or minus 76 kilometres for the south-foraging penguins. The latter travelled an average total distance of 1313 p lus or minus 176 kilometres, while the northern foragers averaged 963 plus or minus 166 kilometres. Not only did the penguins spend the majority of their foraging time within the boundaries of the proposed MPA, they also foraged chiefly within the boundaries of a highly protected zone. Thus, the MPA is likely to encompass the foraging zone of king penguins, at least during incubation. The foraging strategies of king penguins from Heard and Macquarie islands were compared using satellite telemetry, time-depth recorders and diet samples. Trip durations were 16.8 plus or minus 3.6 days and 14.8 plus or minus 4.1 days at Macquarie and Heard islands, respectively. At Macquarie Island, total distances travelled were 1281 plus or minus 203 km compared to 1425 plus or minus 516 km at Heard Island. The total time the penguins spent at sea was 393 plus or minus 66 h at Macquarie Island and 369 plus or minus 108 h at Heard Island. The penguins from Macquarie Island performed more deep dives than those from Heard Island. King penguins from Macquarie Island travelled 1.5 plus or minus 0.2 km h-1 day-1 compared to 1.3 plus or minus 0.1 km h-1 day-1. At Macquarie Island, 19% of dives were up to
Foraging zones of Macaroni Penguins breeding at Heard Island
공공데이터포털
With a population of about 2 million pairs macaroni penguins are the most abundant penguin in the HIMI region. These birds feed on mesopelagic fish and, to a lesser extent, mackerel icefish. Despite their great abundance and comparatively proximate links in the food chain to the toothfish fishery, virtually nothing is known about the foraging ecology of macaroni penguins at HIMI. This will identify which regions of the ocean Macaroni penguins use as foraging areas, and in combination with diet studies quantify the potential for competition with fisheries operations in the HIMI region. The data are stored in a csv excel file. The fields in this dataset are: Latitude Longitude Date Direction Range Speed Bearing
Winter diet of Gentoo penguins in South Georgia
공공데이터포털
See spreadsheets - Gentoo Experiment Details 18s Each number corresponds to each worksheet 1. Samples and Date Gentoo penguin scats were collected from Cumberland Bay, South Georgia (from the Maiviken colony). Visits were made weekly between 3 April and 19 Sep 2018 (one visit in June was missed owing to avalanche risk). During each of the 24 visits, 25 fresh scats were collected, producing a total of 600 samples. Samples were scooped into a 2 ml plastic screw-top tube containing 80% ethanol with a clean spatula and frozen at -20 degrees. DNA was extracted from ~30 mg of faecal material using the Promega Maxwell RSC Tissue DNA Kit. Each extraction contained a soft part or ~500ml of EtOH slurry. The samples were spun down, the EtOH was poured off, the sample was re-suspended in 120ul of S.T.A.R buffer and homogenised. 100ul of the supernatant was added to well number 1 and samples were eluted in 100ul of TE. 2. Plate Layout Samples were diluted 1/10 and plated out on 96 well plates. Each plate had a positive control (fish, squid, shrimp DNA mix) and a negative PCR control. 3. 1st Round PCR. All samples were analysed using a highly conserved metazoan primer set that amplifies a region of the nuclear 18S gene ( McInnes et al. 2017a). The first round PCR is to amplify the target marker and add sample-specific (7bp) multiplex-identifier (MID) tags (forward and reverse primer) and Illumina sequencing primers. See sheet for PCR conditions. 4. 2nd Round PCR The second round PCR is to add sequencing adapters and additional 8 bp MIDs. See sheet for PCR conditions. 5. Miseq MiSeq genome sequencer (Illumina), using the MISEQ V2 reagent kits (300 cycles). See sheet for sample layout, i5 and i7 adapters and first round MID tags See spreadsheet - Gentoo Experiment Details Fish and Krill The scat samples containing prey DNA sequences from the 18S analysis (n=222) were characterised with two other primer pairs allow species-level identification for fish and krill. 1. Samples The samples positive for prey DNA and their plate layout 2. and 3. 1st Round PCR Krill /Degenerate The first round PCR is to amplify the target marker and add sample-specific (6bp) multiplex-identifier (MID) tags (forward and reverse primer) and Illumina sequencing primers. See sheet for PCR conditions. 4. 2nd Round PCR The second round PCR is to add sequencing adapters and additional 10 bp MIDs. See sheet for PCR conditions. 5. Miseq MiSeq genome sequencer (Illumina), using the MISEQ V2 reagent kits (300 cycles). See sheet for sample layout, R and F adapters and first round MID tags. This work was completed as part of AAS project 4556.