데이터셋 상세
미국
Hawai‘i Island ʻōpeʻapeʻa (Hawaiian hoary bat; Lasiurus semotus) mist netting effort, capture, and tag retention, 2018–2021
‘Ōpe‘ape‘a (Hawaiian hoary bats; Lasiurus semotus) were surveyed at 23 sites on Hawaiʻi Island from 33 to 2,341 m elevation from May 2018 to August 2021. Of the 23 sites, 8 were established as fixed survey sites for sampling at repeated intervals from January 2019 through January 2021. We surveyed each fixed site at least once per four-month period (January–April, May–August, September–December), with a survey comprising one to three netting events. Additional opportunistic surveys were conducted at alternate sites or on alternate dates. We captured 138 unique bats (37 female, 101 male) and recaptured 10 bats over 224 mist-netting events. Of the total 148 captured bats we affixed 131 with radio transmitters and attempted to relocate 127 (38 female; 89 male; 120 adult; 7 juvenile) bats in trees or forest stands used for day roosts on subsequent days of tracking. Of 91 bats (32 female; 59 male) relocated, males retained transmitters longer than females with a mean low estimate of 9 ± 6 days for males and 6 ± 4 days for females (time from capture to the last day a signal was confirmed). This data release consists of three tabular datasets: (1) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa mist netting effort, 2018–2021, (2) Hawai‘i Island ʻōpeʻapeʻa captures, 2018–2021, and (3) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa transmitter retention, 2018-2021.
데이터 정보
연관 데이터
Hawai‘i Island ʻōpeʻapeʻa (Hawaiian hoary bat; Lasiurus semotus) mist netting effort, capture, and tag retention, 2018–2021
공공데이터포털
‘Ōpe‘ape‘a (Hawaiian hoary bats; Lasiurus semotus) were surveyed at 23 sites on Hawaiʻi Island from 33 to 2,341 m elevation from May 2018 to August 2021. Of the 23 sites, 8 were established as fixed survey sites for sampling at repeated intervals from January 2019 through January 2021. We surveyed each fixed site at least once per four-month period (January–April, May–August, September–December), with a survey comprising one to three netting events. Additional opportunistic surveys were conducted at alternate sites or on alternate dates. We captured 138 unique bats (37 female, 101 male) and recaptured 10 bats over 224 mist-netting events. Of the total 148 captured bats we affixed 131 with radio transmitters and attempted to relocate 127 (38 female; 89 male; 120 adult; 7 juvenile) bats in trees or forest stands used for day roosts on subsequent days of tracking. Of 91 bats (32 female; 59 male) relocated, males retained transmitters longer than females with a mean low estimate of 9 ± 6 days for males and 6 ± 4 days for females (time from capture to the last day a signal was confirmed). This data release consists of three tabular datasets: (1) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa mist netting effort, 2018–2021, (2) Hawai‘i Island ʻōpeʻapeʻa captures, 2018–2021, and (3) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa transmitter retention, 2018-2021.
Hawai‘i Island ʻōpeʻapeʻa captures, 2018–2021
공공데이터포털
‘Ōpe‘ape‘a (Hawaiian hoary bats; Lasiurus semotus) were surveyed at 23 sites on Hawaiʻi Island from 33 to 2,341 m elevation from May 2018 to August 2021. Bats were captured using mist nets; once detangled from mist nets, bats were secured in cloth holding bags for up to 10 min before collecting age, sex, reproductive condition, mass, forearm length, and biological samples and marking individuals with split ring bands and attaching very high frequency (VHF) radio transmitters. We captured 138 uniquely identified individuals (37 female, 101 male), of which 10 were recaptured (4 female, 6 male) and an additional 10 were ensnared in nets and escaped, for a total of 158. This data file includes data related to individual bats captured including sex, age and morphometrics of captured individuals, samples collected, markings applied, transmitter frequency, dates and generalized locations of capture.
Hawai‘i Island ʻōpeʻapeʻa captures, 2018–2021
공공데이터포털
‘Ōpe‘ape‘a (Hawaiian hoary bats; Lasiurus semotus) were surveyed at 23 sites on Hawaiʻi Island from 33 to 2,341 m elevation from May 2018 to August 2021. Bats were captured using mist nets; once detangled from mist nets, bats were secured in cloth holding bags for up to 10 min before collecting age, sex, reproductive condition, mass, forearm length, and biological samples and marking individuals with split ring bands and attaching very high frequency (VHF) radio transmitters. We captured 138 uniquely identified individuals (37 female, 101 male), of which 10 were recaptured (4 female, 6 male) and an additional 10 were ensnared in nets and escaped, for a total of 158. This data file includes data related to individual bats captured including sex, age and morphometrics of captured individuals, samples collected, markings applied, transmitter frequency, dates and generalized locations of capture.
Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa mist netting effort, 2018–2021
공공데이터포털
Hawaiian hoary bats ('ōpe'ape'a; Lasiurus semotus) were surveyed at 23 sites on Hawaiʻi Island from 33 to 2,341 m elevation from May 2018 to August 2021. Of the 23 sites, 8 were established as fixed survey sites for sampling at repeated intervals from January 2019 through January 2021. We surveyed each fixed site at least once per four month period (January–April, May–August, September–December), with a survey comprising one to three netting events. Additional opportunistic surveys were conducted at alternate locations or on alternate dates. We captured 138 unique bats (37 female, 101 male) and recaptured 10 bats over 224 mist-netting events. This data file includes data pertaining to mist netting effort locations, dates, times, use of acoustic playbacks, total survey time, and net sizes.
Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa mist netting effort, 2018–2021
공공데이터포털
Hawaiian hoary bats ('ōpe'ape'a; Lasiurus semotus) were surveyed at 23 sites on Hawaiʻi Island from 33 to 2,341 m elevation from May 2018 to August 2021. Of the 23 sites, 8 were established as fixed survey sites for sampling at repeated intervals from January 2019 through January 2021. We surveyed each fixed site at least once per four month period (January–April, May–August, September–December), with a survey comprising one to three netting events. Additional opportunistic surveys were conducted at alternate locations or on alternate dates. We captured 138 unique bats (37 female, 101 male) and recaptured 10 bats over 224 mist-netting events. This data file includes data pertaining to mist netting effort locations, dates, times, use of acoustic playbacks, total survey time, and net sizes.
Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa (Hawaiian hoary bat) roost data, 2018–2021
공공데이터포털
Hawaiian hoary bats ('ōpe'ape'a; Lasiurus semotus) were captured and tracked back to roosting locations on Hawaiʻi Island from 2018-2021. We examined resource selection at multiple spatial scales - perch location within a roost tree, roost tree, and forest stand. We used a discrete choice modeling approach to investigate roost selection and describe attributes of day-roost trees including those used as maternity roosts. ‘Ōpe‘ape‘a were found roosting in a variety of tree species and in an assortment of habitat types including native and non-native habitats. This data release consists of six tabular datasets: (1) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa roost perch metrics, 2019–2021, (2) Hawai‘i Island ʻōpeʻapeʻa roost tree metrics, 2018–2021, (3) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa random tree metrics, 2018-2021, (4) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa roost stand metrics, 2018-2021, (5) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa random stand metrics, 2018-2021, and (6) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa roost thermal video monitoring, 2020-2021.
Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa (Hawaiian hoary bat) roost data, 2018–2021
공공데이터포털
Hawaiian hoary bats ('ōpe'ape'a; Lasiurus semotus) were captured and tracked back to roosting locations on Hawaiʻi Island from 2018-2021. We examined resource selection at multiple spatial scales - perch location within a roost tree, roost tree, and forest stand. We used a discrete choice modeling approach to investigate roost selection and describe attributes of day-roost trees including those used as maternity roosts. ‘Ōpe‘ape‘a were found roosting in a variety of tree species and in an assortment of habitat types including native and non-native habitats. This data release consists of six tabular datasets: (1) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa roost perch metrics, 2019–2021, (2) Hawai‘i Island ʻōpeʻapeʻa roost tree metrics, 2018–2021, (3) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa random tree metrics, 2018-2021, (4) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa roost stand metrics, 2018-2021, (5) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa random stand metrics, 2018-2021, and (6) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa roost thermal video monitoring, 2020-2021.
Hawaii Island, Hawaiian hoary bat roosting ecology and detection 2018-2019
공공데이터포털
The Hawaiian hoary bat (Lasiurus cinereus semotus), a federally and state listed endangered subspecies, is the only extant native terrestrial mammal in the Hawaiian archipelago. It is an insectivorous, solitary and foliage-roosting species that generally roosts alone or in mother-pup family groups. A total of 58 bats (17 female; 41 male; 56 adult; 2 juvenile) were captured at multiple locations on the east side of Hawaii Island from May 2018 through September 2019. Radio transmitters were affixed to 56 bats including two individuals that were recaptured and radio-tagged twice. When possible, radio telemetry was used to locate bats in trees and forest stands used for day-roosting. A total of 23 trees were identified as bat day-roosts and used by 18 radio-tagged bats (10 male; 8 female; 17 adult; 1 juvenile). Additional bats were tracked to a broader scale; in total 45 bat day-roosts were identified to the level of forest stand and these were used by 33 radio-tagged bats (23 male; 10 female; 32 adult; 1 juvenile). Of these 33 bats, fidelity to a roost tree or stand, as measured by the number of distinct days with confirmed occupancy, ranged from 1 to 15 days (mean = 5.0 days). The use of multiple roosts at the stand-level were observed for eight bats. Three maternity roosts were confirmed and two were monitored using acoustic recording and thermal video stations. Finally, bats confirmed as present at a roost tree were used as “targets” to evaluate the efficacy of detecting bats with thermal imaging, and when not effective (i.e., during hotter parts of the day when the technique could not discern bats from warm vegetation), visual searching with binocular was also investigated. Bats were detected in 30 of 95 (32%) trials. This data release consists of six tabular datasets: roost tree metrics, roost stand metrics, roost fidelity, maternity roost acoustic monitoring, maternity roost thermal video monitoring, and roost detection trials.
Hawaii Island, Hawaiian hoary bat roosting ecology and detection 2018-2019
공공데이터포털
The Hawaiian hoary bat (Lasiurus cinereus semotus), a federally and state listed endangered subspecies, is the only extant native terrestrial mammal in the Hawaiian archipelago. It is an insectivorous, solitary and foliage-roosting species that generally roosts alone or in mother-pup family groups. A total of 58 bats (17 female; 41 male; 56 adult; 2 juvenile) were captured at multiple locations on the east side of Hawaii Island from May 2018 through September 2019. Radio transmitters were affixed to 56 bats including two individuals that were recaptured and radio-tagged twice. When possible, radio telemetry was used to locate bats in trees and forest stands used for day-roosting. A total of 23 trees were identified as bat day-roosts and used by 18 radio-tagged bats (10 male; 8 female; 17 adult; 1 juvenile). Additional bats were tracked to a broader scale; in total 45 bat day-roosts were identified to the level of forest stand and these were used by 33 radio-tagged bats (23 male; 10 female; 32 adult; 1 juvenile). Of these 33 bats, fidelity to a roost tree or stand, as measured by the number of distinct days with confirmed occupancy, ranged from 1 to 15 days (mean = 5.0 days). The use of multiple roosts at the stand-level were observed for eight bats. Three maternity roosts were confirmed and two were monitored using acoustic recording and thermal video stations. Finally, bats confirmed as present at a roost tree were used as “targets” to evaluate the efficacy of detecting bats with thermal imaging, and when not effective (i.e., during hotter parts of the day when the technique could not discern bats from warm vegetation), visual searching with binocular was also investigated. Bats were detected in 30 of 95 (32%) trials. This data release consists of six tabular datasets: roost tree metrics, roost stand metrics, roost fidelity, maternity roost acoustic monitoring, maternity roost thermal video monitoring, and roost detection trials.
Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa roost perch metrics, 2019–2021
공공데이터포털
Hawaiian hoary bats ('ōpe'ape'a; Lasiurus semotus) were captured and tracked back to roosting locations on Hawaiʻi Island. Roost perch metrics were observed and collected from 2019 to 2021. We observed a total of 69 perches used by 52 bats (16 female; 22 male; 14 unknown) within 44 roost trees. This data file includes data pertaining to roost perch locations, dates, height, canopy cover, and aspect.