데이터셋 상세
미국
Hawai‘i Island ʻōpeʻapeʻa captures, 2018–2021
‘Ōpe‘ape‘a (Hawaiian hoary bats; Lasiurus semotus) were surveyed at 23 sites on Hawaiʻi Island from 33 to 2,341 m elevation from May 2018 to August 2021. Bats were captured using mist nets; once detangled from mist nets, bats were secured in cloth holding bags for up to 10 min before collecting age, sex, reproductive condition, mass, forearm length, and biological samples and marking individuals with split ring bands and attaching very high frequency (VHF) radio transmitters. We captured 138 uniquely identified individuals (37 female, 101 male), of which 10 were recaptured (4 female, 6 male) and an additional 10 were ensnared in nets and escaped, for a total of 158. This data file includes data related to individual bats captured including sex, age and morphometrics of captured individuals, samples collected, markings applied, transmitter frequency, dates and generalized locations of capture.
데이터 정보
연관 데이터
Hawai‘i Island ʻōpeʻapeʻa captures, 2018–2021
공공데이터포털
‘Ōpe‘ape‘a (Hawaiian hoary bats; Lasiurus semotus) were surveyed at 23 sites on Hawaiʻi Island from 33 to 2,341 m elevation from May 2018 to August 2021. Bats were captured using mist nets; once detangled from mist nets, bats were secured in cloth holding bags for up to 10 min before collecting age, sex, reproductive condition, mass, forearm length, and biological samples and marking individuals with split ring bands and attaching very high frequency (VHF) radio transmitters. We captured 138 uniquely identified individuals (37 female, 101 male), of which 10 were recaptured (4 female, 6 male) and an additional 10 were ensnared in nets and escaped, for a total of 158. This data file includes data related to individual bats captured including sex, age and morphometrics of captured individuals, samples collected, markings applied, transmitter frequency, dates and generalized locations of capture.
Hawai‘i Island ʻōpeʻapeʻa (Hawaiian hoary bat; Lasiurus semotus) mist netting effort, capture, and tag retention, 2018–2021
공공데이터포털
‘Ōpe‘ape‘a (Hawaiian hoary bats; Lasiurus semotus) were surveyed at 23 sites on Hawaiʻi Island from 33 to 2,341 m elevation from May 2018 to August 2021. Of the 23 sites, 8 were established as fixed survey sites for sampling at repeated intervals from January 2019 through January 2021. We surveyed each fixed site at least once per four-month period (January–April, May–August, September–December), with a survey comprising one to three netting events. Additional opportunistic surveys were conducted at alternate sites or on alternate dates. We captured 138 unique bats (37 female, 101 male) and recaptured 10 bats over 224 mist-netting events. Of the total 148 captured bats we affixed 131 with radio transmitters and attempted to relocate 127 (38 female; 89 male; 120 adult; 7 juvenile) bats in trees or forest stands used for day roosts on subsequent days of tracking. Of 91 bats (32 female; 59 male) relocated, males retained transmitters longer than females with a mean low estimate of 9 ± 6 days for males and 6 ± 4 days for females (time from capture to the last day a signal was confirmed). This data release consists of three tabular datasets: (1) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa mist netting effort, 2018–2021, (2) Hawai‘i Island ʻōpeʻapeʻa captures, 2018–2021, and (3) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa transmitter retention, 2018-2021.
Hawai‘i Island ʻōpeʻapeʻa (Hawaiian hoary bat; Lasiurus semotus) mist netting effort, capture, and tag retention, 2018–2021
공공데이터포털
‘Ōpe‘ape‘a (Hawaiian hoary bats; Lasiurus semotus) were surveyed at 23 sites on Hawaiʻi Island from 33 to 2,341 m elevation from May 2018 to August 2021. Of the 23 sites, 8 were established as fixed survey sites for sampling at repeated intervals from January 2019 through January 2021. We surveyed each fixed site at least once per four-month period (January–April, May–August, September–December), with a survey comprising one to three netting events. Additional opportunistic surveys were conducted at alternate sites or on alternate dates. We captured 138 unique bats (37 female, 101 male) and recaptured 10 bats over 224 mist-netting events. Of the total 148 captured bats we affixed 131 with radio transmitters and attempted to relocate 127 (38 female; 89 male; 120 adult; 7 juvenile) bats in trees or forest stands used for day roosts on subsequent days of tracking. Of 91 bats (32 female; 59 male) relocated, males retained transmitters longer than females with a mean low estimate of 9 ± 6 days for males and 6 ± 4 days for females (time from capture to the last day a signal was confirmed). This data release consists of three tabular datasets: (1) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa mist netting effort, 2018–2021, (2) Hawai‘i Island ʻōpeʻapeʻa captures, 2018–2021, and (3) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa transmitter retention, 2018-2021.
Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa mist netting effort, 2018–2021
공공데이터포털
Hawaiian hoary bats ('ōpe'ape'a; Lasiurus semotus) were surveyed at 23 sites on Hawaiʻi Island from 33 to 2,341 m elevation from May 2018 to August 2021. Of the 23 sites, 8 were established as fixed survey sites for sampling at repeated intervals from January 2019 through January 2021. We surveyed each fixed site at least once per four month period (January–April, May–August, September–December), with a survey comprising one to three netting events. Additional opportunistic surveys were conducted at alternate locations or on alternate dates. We captured 138 unique bats (37 female, 101 male) and recaptured 10 bats over 224 mist-netting events. This data file includes data pertaining to mist netting effort locations, dates, times, use of acoustic playbacks, total survey time, and net sizes.
Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa mist netting effort, 2018–2021
공공데이터포털
Hawaiian hoary bats ('ōpe'ape'a; Lasiurus semotus) were surveyed at 23 sites on Hawaiʻi Island from 33 to 2,341 m elevation from May 2018 to August 2021. Of the 23 sites, 8 were established as fixed survey sites for sampling at repeated intervals from January 2019 through January 2021. We surveyed each fixed site at least once per four month period (January–April, May–August, September–December), with a survey comprising one to three netting events. Additional opportunistic surveys were conducted at alternate locations or on alternate dates. We captured 138 unique bats (37 female, 101 male) and recaptured 10 bats over 224 mist-netting events. This data file includes data pertaining to mist netting effort locations, dates, times, use of acoustic playbacks, total survey time, and net sizes.
Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa (Hawaiian hoary bat) roost data, 2018–2021
공공데이터포털
Hawaiian hoary bats ('ōpe'ape'a; Lasiurus semotus) were captured and tracked back to roosting locations on Hawaiʻi Island from 2018-2021. We examined resource selection at multiple spatial scales - perch location within a roost tree, roost tree, and forest stand. We used a discrete choice modeling approach to investigate roost selection and describe attributes of day-roost trees including those used as maternity roosts. ‘Ōpe‘ape‘a were found roosting in a variety of tree species and in an assortment of habitat types including native and non-native habitats. This data release consists of six tabular datasets: (1) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa roost perch metrics, 2019–2021, (2) Hawai‘i Island ʻōpeʻapeʻa roost tree metrics, 2018–2021, (3) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa random tree metrics, 2018-2021, (4) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa roost stand metrics, 2018-2021, (5) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa random stand metrics, 2018-2021, and (6) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa roost thermal video monitoring, 2020-2021.
Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa (Hawaiian hoary bat) roost data, 2018–2021
공공데이터포털
Hawaiian hoary bats ('ōpe'ape'a; Lasiurus semotus) were captured and tracked back to roosting locations on Hawaiʻi Island from 2018-2021. We examined resource selection at multiple spatial scales - perch location within a roost tree, roost tree, and forest stand. We used a discrete choice modeling approach to investigate roost selection and describe attributes of day-roost trees including those used as maternity roosts. ‘Ōpe‘ape‘a were found roosting in a variety of tree species and in an assortment of habitat types including native and non-native habitats. This data release consists of six tabular datasets: (1) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa roost perch metrics, 2019–2021, (2) Hawai‘i Island ʻōpeʻapeʻa roost tree metrics, 2018–2021, (3) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa random tree metrics, 2018-2021, (4) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa roost stand metrics, 2018-2021, (5) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa random stand metrics, 2018-2021, and (6) Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa roost thermal video monitoring, 2020-2021.
Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa random stand metrics, 2018–2021
공공데이터포털
Hawaiian hoary bats ('ōpe'ape'a; Lasiurus semotus) were captured and tracked back to roosting locations on Hawaiʻi Island. Roost stand metrics were observed and collected from 2018 to 2021. We observed a total of 123 roost stands used by 90 bats (29 female; 58 male; 3 unknown). We examined roost preferences at the stand-level with discrete choice analysis. Discrete model choice sets were developed based on distinct selection events and served as the observational units at each level, that is roost tree and roost stand. The number of choice sets was determined both by the number of unique roost sites to which a bat was tracked and the duration of the sampling period over which it was confirmed at one or more roosts. A “basic” choice set was comprised of one used site and two random sites for each selection event. For bats observed for a short period (<3 days) at only one roost, we produced a choice set limited to only a single selection event. For bats tracked to only one roost but confirmed at that roost on at least three days, we included an additional independent selection event for that roost. An additional selection event was also assigned to bats that returned to the same roost locations during more than one season (Reproductive season = May to September; non-reproductive season = October to April) and/or year. Bats that used multiple roosts were assigned an equivalent number of selection events, and additional events if confirmed at a particular roost on at least three days. The method estimates the probability of specific habitat attributes being used by comparing selected to available but unselected random sites. We modeled day-roost roost selection at the stand-level with 205 choice sets for 90 unique ‘ōpe‘ape‘a that included the habitat attributes of 123 unique stands. This data file includes data pertaining to random stand metrics including, stand canopy cover, and habitat classification.
Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa random stand metrics, 2018–2021
공공데이터포털
Hawaiian hoary bats ('ōpe'ape'a; Lasiurus semotus) were captured and tracked back to roosting locations on Hawaiʻi Island. Roost stand metrics were observed and collected from 2018 to 2021. We observed a total of 123 roost stands used by 90 bats (29 female; 58 male; 3 unknown). We examined roost preferences at the stand-level with discrete choice analysis. Discrete model choice sets were developed based on distinct selection events and served as the observational units at each level, that is roost tree and roost stand. The number of choice sets was determined both by the number of unique roost sites to which a bat was tracked and the duration of the sampling period over which it was confirmed at one or more roosts. A “basic” choice set was comprised of one used site and two random sites for each selection event. For bats observed for a short period (<3 days) at only one roost, we produced a choice set limited to only a single selection event. For bats tracked to only one roost but confirmed at that roost on at least three days, we included an additional independent selection event for that roost. An additional selection event was also assigned to bats that returned to the same roost locations during more than one season (Reproductive season = May to September; non-reproductive season = October to April) and/or year. Bats that used multiple roosts were assigned an equivalent number of selection events, and additional events if confirmed at a particular roost on at least three days. The method estimates the probability of specific habitat attributes being used by comparing selected to available but unselected random sites. We modeled day-roost roost selection at the stand-level with 205 choice sets for 90 unique ‘ōpe‘ape‘a that included the habitat attributes of 123 unique stands. This data file includes data pertaining to random stand metrics including, stand canopy cover, and habitat classification.
Hawaiʻi Island ʻōpeʻapeʻa roost perch metrics, 2019–2021
공공데이터포털
Hawaiian hoary bats ('ōpe'ape'a; Lasiurus semotus) were captured and tracked back to roosting locations on Hawaiʻi Island. Roost perch metrics were observed and collected from 2019 to 2021. We observed a total of 69 perches used by 52 bats (16 female; 22 male; 14 unknown) within 44 roost trees. This data file includes data pertaining to roost perch locations, dates, height, canopy cover, and aspect.