Marine Mammal Sighting and Census data from Coastal Alaska from 1985-05-05 to 1985-06-13 (NCEI Accession 8600633)
공공데이터포털
Marine Mammal Sighting and Census data were collected from Coastal Alaska. Data were collected by Alaska Department of Fish and Game from 05 May 1985 to 13 June 1985. Data were processed by NODC to the NODC standard F127 Marine Mammal Sighting and Census format. This file format is used for data from field observations of marine animals. Data may be reported either for individual, random sightings or for sightings made as part of systematic ship or aircraft surveys along specified tracks. These data provide information on animal population densities and distributions, activities, migratory routes and breeding locales. Cruise or survey information, start and end positions, start and end times, and platform speed, direction, and altitude are reported for each observation or series of observations. Position, date and time are reported for each sighting location, along with a code indicating presence or absence of animals and, if present, their distance to the observer, shoreline, and ice edge and heading direction. For each sighting location, animal sighting data are reported by species for all observed species. Species identification, total number of individuals, and counts by age group (adults, subadults, juveniles, unknown) may be reported in summary for all animals sighted or by subgroups distinguished by sex, behavior, markings, or other characteristics. A text record is available for comments.
Gray whale survey and sightings ranging from California to Kodiak Island, Alaska conducted by the National Marine Mammal Laboratory from 1993-07-05 to 2014-10-24 (NCEI Accession 0145636)
공공데이터포털
Gray whale (Eschrichtius robustus) survey and sightings data from 1993 - 2014 collected by the National Marine Mammal Laboratories' California Current Ecosystem Program (AFSC/NOAA) personnel. Gray whales surveys were conducted along the coasts of California, Oregon, Washington, Alaska and British Columbia, Canada. Gray whales were counted and photographed during the surveys. This dataset contains the survey data for the sighted whales, survey effort, and photo logs from the surveys. This dataset does not contain the photographs or identifications of individual whales.
AFSC/NMML/CCEP: Gray whale survey and sightings ranging from California to Kodiak Island, Alaska conducted by the Marine Mammal Laboratory from 1993-07-05 to 2014-10-24
공공데이터포털
Gray whale (Eschrichtius robustus) survey and sightings data from 1993 - 2014 collected by the Marine Mammal Laboratories' California Current Ecosystem Program (AFSC/NOAA) personnel. Gray whales surveys were conducted along the coasts of California, Oregon, Washington, Alaska and British Columbia, Canada. Gray whales were counted and photographed during the surveys. This dataset contains the survey data for the sighted whales, survey effort, and photo logs from the surveys. This dataset does not contain the photographs or identifications of individual whales.
Alaska Northern Fur Seal Adult Satellite Telemetry Data, 2002/03 and 2009/10
공공데이터포털
Adult male and female northern fur seals (Callorhinus ursinus) are sexually segregated in different regions of the North Pacific Ocean and Bering Sea during their winter migration. Explanations for this involve interplay between physiology, predator-prey dynamics, and ecosystem characteristics, however possible mechanisms lack empirical support. To investigate factors influencing the winter ecology of both sexes, we deployed five satellite-linked conductivity, temperature, and depth data loggers on adult males, and six satellite-linked depth data loggers and four satellite transmitters on adult females from St. Paul Island (Bering Sea, Alaska, USA) in October 2009. Males and females migrated to different regions of the North Pacific Ocean: males wintered in the Bering Sea and northern North Pacific Ocean, while females migrated to the Gulf of Alaska and California Current. Horizontal and vertical movement behaviors of both sexes were influenced by wind speed, season, light (sun and moon), and the ecosystem they occupied, although the expression of the behaviors differed between sexes. Male dive depths were aligned with the depth of the mixed layer during daylight periods and we suspect this was the case for females upon their arrival to the California Current. We suggest that females, because of their smaller size and physiological limitations, must avoid severe winters typical of the northern North Pacific Ocean and Bering Sea and migrate long distances to areas of more benign environmental conditions and where prey is shallower and more accessible. In contrast, males can better tolerate often extreme winter ocean conditions and exploit prey at depth because of their greater size and physiological capabilities. We believe these contrasting winter behaviors 1) are a consequence of evolutionary selection for large size in males, important to the acquisition and defense of territories against rivals during the breeding season, and 2) ease environmental/physiological constraints imposed on smaller females.
Satellite Telemetry Dataset (Raw): Juvenile Bearded and Spotted Seals, 2004-2006, Kotzebue, Alaska
공공데이터포털
Bearded seals (Erignathus barbatus) are one of the most important subsistence resources for the indigenous people of coastal northern and western Alaska, as well as key components of Arctic marine ecosystems, yet relatively little about their abundance, seasonal distribution, migrations, or foraging behaviors has been documented scientifically. Ice-associated seal populations may be negatively impacted by offshore oil and gas development as well as by climate change. During a cooperative effort between scientists and subsistence hunters in October 2004, 2005, and 2006, 13 female and 13 male juvenile (i.e., age <2) bearded seals (Erignathus barbatus) were tagged with satellite-linked dive recorders (SDRs) in Kotzebue Sound, Alaska. While the focus of this study was on young bearded seals, an additional three female spotted seal (Phoca largha) pups and two adult spotted seal males were captured and deployed with satellite telemetry devices. The data files within this dataset represent the 'raw' data obtained from the Wildlife Computers data portal. Each deployment (unique tag id + animal id combination) is provided as a zipped archive. The root folder also includes additional documentation. The various files and detailed column descriptions are described in the 'Spreadsheet-File-Descriptions.pdf' which was downloaded from Wildlife Computers (https://wildlifecomputers.com/support/downloads/). The '00_kotzeb04_get_data.Rmd' file is an RMarkdown file that provides code and documentation of the data retrieval process. The corresponding '00_kotzeb04_get_data.hml' file is generated from the RMarkdown file.
North Pacific right whale aerial surveys conducted in the southeastern Bering Sea by the Alaska Fisheries Scientific Center, National Marine Mammal Laboratory from 2008-07-24 to 2009-08-25 (NCEI Accession 0135767)
공공데이터포털
As part of an inter-agency agreement between the National Marine Mammal Laboratory and the Bureau of Ocean Energy Management, aerial surveys of the North Aleutian Basin and southeastern Bering Sea were conducted from 24 July to 28 August 2008 and 14 July to 25 August 2009. Both surveys were conducted from an Aerocommander 690A. In 2008, the survey design consisted of broadscale transects covering the waters from Bristol Bay west to the Pribilof Islands. The survey covered a total of 5,821 nmi (10,782 km) on-effort, 471 nmi (872 km) transit and crosslegs, and off-effort accounted for 837 nmi (1551 km). There were a total of 263 sightings (755 individuals) of 11 confirmed marine mammals species; these included right, humpback, fin and sei whales as well as killer whales, Dall's and harbor porpoises, Pacific white-sided dolphins, fur seals, sea lions, walrus and sea otters. There were 10 sightings (12 individuals) of right whales recorded on 3 separate days. Six unique individuals were photo-identified and 4 matches were made between the aerial and vessel surveys. In 2009, the survey consisted of finescale transects over the critical habitat and an acoustic component was added to complement the visual survey. The survey covered a total of 2,590 nmi (4,800 km) on effort. There were a total of 124 sightings (213 individuals) of 3 confirmed marine mammal species, right, humpback and fin whales. There were 23 sightings (28 individuals) of right whales documented on 9 separate days. Seven unique individuals were photo-identified. Three matches were made to the 2008 survey. In all, the 2 year survey documented 10 unique North Pacific right whales.